Burdur, Isparta ve Antalya illerinde faaliyet gösteren Akdeniz EDAŞ, startını verdiği 10 milyon TL bütçeli SCADA projesi ile faaliyet alanında bulunan illerde kontrol, müdahale ve arıza giderimini tek merkezden kontrol edecek. Sistemin 2016 yılı içerisinde faaliyete geçmesi hedefleniyor. Yeni sistemin içerisinde SCADA (supervisory control and data (acquisition), DMS (data management system), OMS (outage management system) ve WFM(work force management) gibi birbiriyle entegre olmuş modüller bulunuyor.
Elektrik dağıtım şebekesi sistemlerinde en ileri teknolojik boyutuyla, geleceğin teknolojisi olan SCADA sistemi, büyük bir hızla gerçeğe dönüşüyor. Antalya, Burdur ve Isparta bölgelerini tek bir merkeze bağlayan ve süratli şekilde kontrol, müdahale ve arıza giderme olanakları sağlayacak olan SCADA sistemi 168 orta gerilim dağıtım merkezini geleceğin teknolojisiyle tanıştırıyor.
Konuyla ilgili olarak Akdeniz EDAŞ’tan yapılan açıklamada SCADA sisteminin kurulumunda mevcut sistem ile adaptasyonu süresince projenin gereği olarak zaman zaman bildirimli elektrik kesintileri yaşanabileceği belirtilerek, bu kesintilerin üst sınıf teknolojiye geçişin bir parçası olduğu ve anlayışla karşılamasının temenni edildiği bildirildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Akdeniz EDAŞ olarak, müşterilerimizin bu kesintilerden en az etkilenmesi için kesinti planlamalarımızı çok titiz bir şekilde yapmakta ve birkaç yıl içerisinde kesintilerimizin gelişmiş ülkeler düzeyine inmesine yönelik olarak yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Geleceğin teknolojisini sistemimize uyarlama konusunda, ileri vizyonu ile sürekli iyileştirmeler yapmayı ve geliştirmeyi hedefleyen AR-GE departmanımız, konusunda uzman yönetici, mühendis ve çalışanları ile, mevcut sistem üzerinde başta meydana gelen arızaların azaltılması, en kısa sürede giderilmesi hedefi olmak üzere, koşulsuz müşteri memnuniyeti doğrultusunda birçok alanda çalışmalarına devam etmektedir."