İstanbul Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı tarafından “Tuzla Belediyesi Çanakkale TIR’ı yollarda” sloganıyla yola çıkan 1915 Savaş Eserleri Gezici Müzesi, Görele'ye gelerek, Görele Belediyesi Hayrullah Koç Parkı'nda tüm Görele halkının ve öğrencilerinin ücretsiz ziyaretine açıldı.
Gezici müzenin açılışına Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve vatandaşlar katıldı. Başkan Erener tarafından yapılan konuşmada, proje kapsamında böylesine muhteşem bir sergiyi Görele’de görmekten mutlu olduğunu söyledi.



SAMSUN'DAN SONRA GİRESUN

Tuzla Belediyesi Çanakkale TIR’ı sorumlusu Mehmet Selçuk ise, bu yıl 15 ili gezdiklerini ve ardından da Görele'ye geldiklerini belirtti. Selçuk, “Tuzla Belediyesi Çanakkale TIR’ı yollarda” sloganıyla çıktıkları yolda startı Düzce’den verdiklerini söyleyerek, "Düzce’den yola çıkarak Kastamonu, Samsun, Sinop illerinden sonra bugün de Görele ilçesindeyiz. Bundan sonra gideceğimiz iller ise Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Erzincan, bu şekilde devam edeceğiz. Bu gezi Mayıs ayının 15'ine kadar devam edecek. Mayıs ayının 15'inden sonra ise yoğun talep nedeniyle devam etme imkanımız var. Çünkü talep yoğun olduğu için değerlendirmeyi Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatları doğrultusunda devam edeceğiz” diye konuştu.



HARP MALZEMELERİ, RESİMLER...

Geçmiş yıllarda Anadolu'da düzenlenen gezici sergilerden edinilen gözlem ve deneyimlerle yola çıktıklarını dile getiren Selçuk, “Bu deneyimimizi TIR-müze konsepti ile geliştirdik. Böylece, bu unutulmaz destanı Çanakkale'ye sevdalı ama aradaki mesafeler nedeniyle bu kutsal mekanı ziyaret edemeyen, edemeyecek olan yurttaşlarımızın ayağına kadar getirmiş olduk. Çanakkale Savaşı'ndan günümüze kadar kalabilmiş harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler, resim ve malzemeler bulunuyor. Gezici müze Görele’de 2 gün kalacak” dedi.