Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kaleiçi’nin daha düzenli, güvenli ve tertipli olması için alınan kararların hassasiyetle uygulanacağını söyledi.

Antalya Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi ile ilgili tüm kamu kurumları, Kaleiçi esnafını temsil eden sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Kaleiçi’ndeki yeni döneme ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilgili kamu kurumları ve esnaf örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından Vali Münir Karaloğlu, “Hepinizin bildiği gibi daha önceki toplantılarımızda Kaleiçi’nin tertibi, düzeni, trafiği, girişi, çıkışı, güvenliği ile ilgili çeşitli kararlar almıştık. Bugün de süreç içinde aldığımız kararlar ve uygulamalardaki aksaklıklarla ilgili değerlendirmelerde bulunup, alternatif çözümler ürettik” dedi.

Toplantının Amacının Kaleiçi’ni daha düzenli, daha tertipli, daha huzurlu, bir mekana dönüştürmek olduğunu kaydeden Karaloğlu, bu kapsamda tüm yetkililerle iş birliği halinde Kaleiçi’nde hem huzur, düzen ve tertibin sağlanması hem de Kaleiçi’ni daha çok aileler ile yerli ve yabancı misafirin ziyaret ettiği bir mekana dönüştürmeyi planladıklarını ifade etti.

Kaleiçi’nin insanların içerisinde yaşadığı dünya üzerinde ender yerlerden birisi olduğun belirten Vali Münir Karaloğlu, Kaleiçi’nin tarihi ve kültürel değerleriyle korunup Kaleiçi’ndeki hayatın tüm değerleriyle canlandırılmasını arzuladıklarını vurguladı.

Kaleiçi’nin Antalya turizmine katkısının arttırılması adına emeği geçenlere kutlayan Vali Karaloğlu basın mensuplarına da gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.