Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Talas’ta yaşayan yetim ihtiyaç sahibi çocuklar ve savaş mağduru Türkmen çocuklarla bir araya geldi. Talas Belediye Esma Hatun Sosyal Tesisi’nde yapılan etkinlikte Başkan Palancıoğlu, çocuklara oyuncak hediye etti.

Talas’ta yaşayan savaş mağduru Türkmen ailelerin çocuklarını moral motivasyon olması açısından eğlence etkinliği düzenlediklerini söyleyen Başkan Palancıoğlu, “Burada özellikle Talas’ta kalan Türkmen ailelerimiz var. Birçoğu eşini savaşta kaybetmiş. Çocuk sayısı oldukça fazla. Bunlar bizim kardeşimiz soydaşımız. Talas’ta misafir ediyoruz. Sağ olsunlar üniversiteden akademisyen arkadaşların kurbanda topladığı bir kısım etler vardı. Bizde hem yemek hem de çocuklarımıza palyaçolu müzikli eğlenceler ile büyük bir destek verdik. Çocuklarımıza oyuncaklar hediye ettik. İnşallah bu çocuklarımız büyüdüğünde de Türkiye’ye faydalı olacaktır. Çocuklarımızı sokağa bırakmamamız lazım. Bu çocukları sahiplenmemiz lazım. Aksi takdirde ilerde sıkıntılı aile yapısına yol açabilir. Bundan dolayı da Talas Belediyesi olarak da gençlerimize, ailelerimize, Türkmen ailelerimize sahip çıkıyoruz.” dedi.

“Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Kimseye ülkesiyle ilgili sıkıntılar yaşatmasın.” diyen Başkan Palancıoğlu şunları söyledi:

“İnşallah ülkemiz ilelebet payidar kalacaktır. 2023’ler, 53’ler ve 71’ler ve daha sonrasına en iyi şekilde ulaşacaktır. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Azim içerisinde gayretli bir şekilde çalışalım. Bu şekilde güzel bir şenlik havasında aileleri ve çocukları eğlendirmiş olduk. Emeği geçen başta Talas Belediyesi personeline ve herkese teşekkür ediyorum.”