Samsun'un kadın çiftçi sayısında Türkiye'de 7. sırada olduğu açıklanırken Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ise "Samsun tarımını kadınlar ayakta tutuyor. Bu nedenle kadın çiftçilere daha çok destek verilmeli" dedi. 

YÜZDE 50'Sİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMALI'

Erdal Avcı, kadın çiftçilerin tarımın olmazsa olmazı olduğunu belirterek, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Kadın çiftçilerimizin köyde üretime devam edebilmeleri için BAĞ-KUR'nun yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanması, üretime büyük bir katkı sağlayacaktır. Genelde tarlada, bahçede bulunan üreten kadındır. Her ne kadar ÇKS sisteminde erkek sayısı fazla olsa da, bu üretimin yüzde 80'ine eli öpülesi kadın çiftçilerimiz marifetiyle yapılmaktadır" diye konuştu.

POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYORUZ

Kadın çiftçiye pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyleyen Avcı, "Cumhurbaşkanımızdan ve devlet yetkililerimizden kadın çiftçilerimizin sosyal güvencesinin karşılanmasını talep etmekteyiz. Samsun kadın çiftçi sayısında Türkiye genelinde 7. sırada yer alıyor. Samsun'da tarımı ayakta tutan kadınlardır" dedi.

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.