Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) Başkanı Klaus Regling,  Yunanistan'ın kurtarma paketi programının bitiminden sonra diğer ülkelere göre  daha sıkı bir denetim altında bulunacağını belirtti. 

Regling, Yunan Bankalar Birliğinin (HBA) 90'ıncı yıl özel etkinliğinde  yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın reformlara tam bağlılığının piyasaların güvenini  kazanması için şart olduğunu ifade ederek "Bu bile Yunanistan'ın durumunda  yeterli olmayabilir. Piyasalarda son zamanlarda yaşanan karışıklık Yunan  hükümetinin elinde olmayan faktörlere bağlı olsa da faiz oranlarını olumsuz  etkiledi." diye konuştu.

Regling, "Yunanistan'ın piyasalara erişimi halen hassas bir durumda."  uyarısında bulundu.

Yunanistan'ın kurtarma paketi alan diğer ülkeler gibi program sonrası  teftiş altında olacağına işaret eden Regling, "Ancak Yunanistan, Euro  Bölgesi'ndeki diğer ülkelerden daha fazla borç hafifletmeye ihtiyaç duyduğundan  dolayı program sonrası denetim daha sıkı ve daha kapsamlı olacak." dedi.

Regling, ülkenin şimdiye kadar üç kurtarma programı ile toplam 270  milyar euro kredi aldığı bilgisini paylaşarak "Yunanistan, tarihteki en büyük  kurtarma programını gördü." ifadesini kullandı.

Avrupa'da kurtarma paketi programına dahil olan son ülke Yunanistan'da  ekonomi, 2010 yılından bu yana Avrupa Birliği ve IMF'den sağlanan kredilerle  ayakta duruyor.

Şimdiye kadar Yunanistan'a yaklaşık 46 milyar euro kredi sağlanan  üçüncü kurtarma paketinin 20 Ağustos'ta sona ermesi bekleniyor. Yunanistan  hükümeti, kreditörlerinden yüksek kamu borcunun daha fazla hafifletilmesini talep  ediyor.

AA