MARDİN'in Nusaybin ilçesinde dün gece yaşanan olaylar sırasında yaşamını yitiren ve  Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) mensubu olduğu belirtilen 2 çocuk babası Lokman Süne, toprağa verilirken, yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı.
Nusaybin'de dün gece güvenlik güçleri ile PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapılanması  Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) mensupları arasında çıkan çatışmada öldürülen 22 yaşındaki Lokman Süne'nin sarı, kırmızı yeşil beze sarılmış tabutu cenazesi Diyarbakır'dan getirildikten sonra ilçe girişinde PKK flamaları taşıyan kalabalık tarafından karşılandı. İlçenin Nevruz alanında karşılanan cenaze Şirin sokaktaki camiiye götürüldü. Burada kılınan cenaze namazından sonra Lokman Süne'nin cenazesi önce baba evine daha sonra Moris mezarlığına götürüldü. Cenazeye katılan kalabalık sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Lokman Süne toprağa verilirken yakınları Kürktçe ağıtlar yaktı.
Cenaze törenine katılan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, "Lokman Süne gibi şehit olan tüm Kürdistan şehitlerin önünde eğiliyorum. Bütün Kürdistan AKP'nin polisleri tarafından ablukaya almış. Demokratik direnişimizle bölgemize özgürlük getireceğiz" dedi.
Lokman Süne'nin babası Halef Süne ise, kalabalığa seslenerek, "Bir kurbanlık koç idi; geldiniz, sizin için kestim sayın. Oğlum Kürdistan'a kurban olsun. Devlet oğlumu infaz etti" diye konuştu. Cenaze toprağa verildikten sonra kalabalık dağıldı.

FOTOĞRAFLI