Siirt Belediyesi tarafından Alan Mahallesi’nin modern bir görünüme kavuşturulmasının sağlanması için toplantı yapıldı.
Alan Mahallesi’nde bulunan tapu sorunlarının çözümüne yönelik belediye konferans salonunda Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, DBP’li ve Ak Partili belediye meclis üyeleri, Alan Mahallesi muhtarı ve çok sayıda mahalle sakininin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantı İmar ve Şehircilik Müdürü Zülfikar Yılmaz tarafından mahalle sakinlerine, mahallede tapu sorunlarından kaynaklanan eksiklikler ve sorunun çözümüne ilişkin bilgi verildi.
Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Alan Mahallesi’ndeki tapu sorunun çözümüne yönelik gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, mahallenin yeniden düzenlenerek moderne bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi. Bakırhan, ev başına vatandaşların 500 lira ödeyeceğini ve geri kalan tapu harcı ve diğer giderlerin belediyece karşılanacağını söyledi. Buradaki temel amaçlarının sadece halka hizmet götürmek olduğunun altını çizen Bakırhan, mahallenin temel sıkıntısı olan tapu sorunun halledilmesiyle mahallenin yeniden düzenlenerek moderne bir yapıya kavuşturacaklarını, böylece hem mahalleliyi bu sorundan kurtaracaklarını hem de mahallenin mevcut ekonomik değerini de iki-üç kat artıracaklarını kaydetti.
Toplantıda alınan mahalle sakinlerinin ortak kararıyla mahalledeki yaklaşık 400 hanenin tapuları yeniden düzenleneceği belirtildi