Dünyada tek örneği Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunan ‘Hollywood Bulvarı’nın bir benzeri Adana’da ‘Yıldızlar Kaldırımı’ adıyla açıldı. Kaldırımda Adanalı olan 12 ünlü kişinin isimleri yer alıyor.

Ünlü kişilerin isimlerinin yıldızların içine yazılıp kaldırımlara döşenmesinin dünyada tek örneği ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde bulunan Hollywood Bulvarı’ydı. Adana’da ise Büyükşehir Belediyesi tarafından 24’üncüsü düzenlenen Adana Film Festivali kapsamında, Adanalı olan 12 ünlü kişinin isimleri, yıldızların içerisine yazılıp Adana Büyükşehir Belediyesi’nin önündeki kaldırıma döşendi.

“Her taşta Yılmaz Güney nefesi eser”

Kaldırımın açılış töreninde konuşan Yılmaz Güney’in kızı Elif Güney Pütün, gözyaşlarını tutamayarak babasının Adana için çok önemli bir isim olduğunu kaydetti. Pütün, “Adana’nın her taşında toprağında Yılmaz Güney nefesi eser. Ben bunu buraya her geldiğimde yakından hissediyorum. Bu toprakların maraba oğlu, kömürcü çırağı bile olmaz denen ismini yaşatıyor ve bunu siz yaşatıyorsunuz” dedi.

Erol Büyükburç’un kızı Evren Büyükburç ise babasının Adana için yazdığı şiiri okuyup babasının Adana’yı çok sevdiğini anlattı. Yazar Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü de ‘Yıldızlar Kaldırımı’nın Adana için çok güzel olduğunu belirtti.

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Adana’nın o kadar çok değeri var ki bunlar Türkiye’nin her yerinde alnının akıyla temsil etmiştir. Adana’nın değerleri inşallah ileride bütün kaldırımları dolduracaktır” ifadelerini kullandı.

Sinema oyuncusu Menderes Samancılar’da, geleceğin her zaman aydınlık olacağını kaydederek, “Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Herşeyin farkındayız. Bu yıldazlar döşeniyorsa bu portakal çiçekleri kokusunu bize verip hayata yeniden bağlayabiliyorsa ve biz Adana’yı sevip kol kola giriyorsak geleceğimiz her zaman aydınlık olacaktır” dedi.

“Adana çok bereketlidir”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Adana’nın çok bereketli olduğunu belirterek, “Çeşitli festivallere ve Türkiye’nin tek karnavalına ev sahipliği yapan Adana’da sadece kendi ünlüleriyle bir festival yapsak bile bunu tek yapacak yer Adana’dır. Adana onun için çok bereketlidir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ünlülerin katılımıyla ‘Yıldızlar Kaldırımı’ açıldı. Ünlü sinema oyuncusu Şener Şen’in isminin yazılı olduğu yıldız açılırken ise Başkan Sözlü Şener Şen’e göndermede bulunarak Adana’ya gelmemesinden dolayı yakındı. Kaldırımda yer alan 12 isim ise şu şekilde:

“Ali Özgentürk, Menderes Samancılar, Aytaç Arman, Fatih Terim, Ferdi Tayfur, Şener Şen, Yaşar Kemal, Yılmaz Güney, Erol Büyükburç, Suna Kan, Orhan Kemal ve Abidin Dino.”