Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı yılsonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.
Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezi salonunda düzenlenen serginin açılışına, Kaymakam Alper Balcı, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Halk Eğitim Müdürü Abdülkadir Durmuş, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Nevşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sergi açılışı ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Durmuş yaptı. Daha sonra Halk oyunları ekibi gösterileri izleyicilerinin beğenisine sunuldu. Okuma ve yazma kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgelerinin verilmesinden sonra ise kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı. Sergide, kursiyerler tarafından yıl içerisinde yapılan el emeği, göz nuru eserlerin yer aldığı sergi vatandaşların beğenisine sunuldu.
Açılış töreninin ardından Kaymakam Balcı ve beraberindekiler, sergiyi gezerek ürünleri inceledi. Sergilerin incelenmesi esnasında Kaymakam Balcı’nın çok beğenmiş olduğu bir resim çalışması eser sahibi Pınar Kabasakal tarafından Balcı’ya hediye edildi.