Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım’da meydana gelen depremlerin ardından Edremit ilçesinde yaptırılan TOKİ konutları bölgesinde fidan dikimi yapıldı.
AFAD tarafından depremzedeler için yapılan kalıcı konutların bulunduğu bölgeye Edremit Kaymakamlığı, Van Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD ve TOKİ konutları site yönetimlerinin işbirliğiyle çam, mazı, dışbudak ve akça ağaç dikimlerine başlandı. 2014 ve 2015 yıllarında Van Orman İşletme Müdürlüğü’nün de katkılarıyla alınan yaklaşık 200 bin ağaçtan bir bölümü 2014 yılında, 100 binlik bölümü de bu baharda dikilerek, TOKİ sitelerinin yeşillendirilmesi planlanıyor. Edremit ilçesindeki Yeni TOKİ konutlarındaki fidan dikimine Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Boğaziçi Yönetim A.Ş. Van Bölge Müdürü Şeref Ünlü, site yönetim müdürleri, site sakinleri ve personeller katıldı.
Boğaziçi Yönetim A.Ş. Van Bölge Müdürü Şeref Ünlü, amaçlarının Van’ı yeşillendirmek olduğunu belirterek, “Site sakinlerimizin rahat, huzurlu ve tertemiz bir ortamda yaşamasını sağlamayı amaçlıyoruz. TOKİ bölgesinin ağaçlandırılmasında emeği geçenlere ve Van Orman İşletmeleri Müdürü Rıdvan Sakallıoğlu’na teşekkür ederim” dedi.