DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Atmosfer Topluluğu öğrencileri, Akçakoca ilçesinde bir ortaokulun bahçe duvarlarını çeşitli resimlerle renklendirdi.

Topluluk üyesi yaklaşık 45 üniversite öğrencisi, Mustafa Açıkalın Ortaokulu'nun bahçesini çevreleyen duvara hayvan figürleri, çizgi film karakterleri ve manzara resimleri yaptı.

Etkinliğin amacının çevreyi güzelleştirmek ve minik öğrencilerin okullarını güzelleştirmek olduğunu anlatan DÜ Atmasfer Topluluğu Başkanı Sinem Görmek, yaptıkları çalışmanın uzun yıllar boyunca kalıcı olmasını istedikleri için yağlı boya kullandıklarını söyledi.

Topluluk olarak birçok çevre projelerine imza attıklarını dile getiren Görmek, "Yaptığımız projelerden bir tanesi okulun duvarını boyamaktır. Bu sene birçok etkinliğimiz olacak. Bu projelerimiz çevre, doğa, spor, bilim ve kültürel olacak. Bugün yapılan çalışma okul yönetimiyle ortaklaşa düşünülerek yapıldı." dedi.

Titiz ve dikkatli bir şekilde duvarları boyadıklarını aktaran Görmek, şunları kaydetti:

"Etkinliğimize 45 öğrenci katılım sağladı. Burada eğitim gören öğrencilerimiz de bize katılım sağladı. Onların fikirlerini aldık. Sonuçta burası onların okulu ve onlara sorduk. Hangi karakterleri görmek istedikerlerini. İstemiş oldukları karakterleri elimizden geldiğince çizmeye çalıştık. Beraber yaptık, beraber boyadık."