Samsun'da Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurupelit Yat Limanı'nın yıkılıp yerine yeni marina yapılmasına bazı vatandaşlardan tepki geldi. Samsunlular, dolgu yöntemi ile yapılması planlanan yeni yat limanı projesine karşı çıkarak, ailelerin durak noktası olan kıyı sahilinin bozulacağını ve Samsun için bir kayıp olacağını belirtti.   


Kanal S mikrofonlarına konuşan vatandaşlar yapılması planlanan yeni Marina projesi hakkında şunları söyledi:

"BİLİME İNANMALISINIZ"

Cem ÇAMUR: Mühendis olmadığım halde buranın en baştan yanlış olduğunu görebiliyorum. Önceden bilim insanları kum olması gerektiğini söylemişler. Nitekim de küçük adacıklar oluşmuş. O kadar kaynak aktarımı olmadan da çözülebilir sorunlar olduğunu düşünüyorum. Bu marina projesi şu anki konumdan bir ileriye alınacaksa yine aynı sonuca çıkmış olmaz mıyız? Burası 2016 yılında yapıldı. Yeni yapılacak olan yere de aynı şey olmayacağını kim bilebiliyor. Çünkü doğayla baş edemezsiniz. Bu konuda bilime inanmalısınız. Çok daha basit bir çözümle burda ne sorun varsa halledilebilir. 

"PROJEYİ DESTEKLEMİYORUM"

Mehmet Nur UYAZKAN: Buranın yeniden yapılması yıllar sürer. Bu süreçte Samsun'a gelen kişi sayısından azalma görülür. Yapıldığında da güzel olacağından emin değilim. Nelerin yakılıp, ne kadar kötü yapıldığını gördük. Bu yapılacak olan projeyi de desteklemiyorum. Burası yıkıldığında öğrencilerin, ailelerin gidecek yeri kalmayacak.

"DOĞAYA ZARAR VERİYORUZ"

Duygu BAYSAL: Ben buranın doğal kalmasından yanayım. Çok keyifli vakit geçiriyoruz burda. Zaten hiçbir yerimizi koruyamıyoruz ve yeterince doğaya zarar veriyoruz. Her şeyin doğal haline bırakılmasını istiyorum.

"KAYGI DUYUYORUM"

Yusuf COŞKUN: Öncelikle bu projenin olup olmamasından ziyade nasıl yapılacağının kaygısını duyuyorum. Burda bir suistimale sebep verilirse ki bu istenmeyen bir durum olur. Buranın doldurulup doldurulmamasından ziyade nasıl doldurulup nasıl doldurulmayacağı konusu ön plana çıkmalı. Umarım iyi yönde olur. 

"KENTİN MARKA ŞERİDİ"

Osman ÖZENOĞLU: Şimdi burası Samsun'nun marka olmuş şeridi. Burada öğrenciler, genç, yaşlı herkes sandalyesini atıp huzurlu ve mutlu bir şekilde vakit geçirebiliyor. Samsun'u Samsun yapan zaten burası. Körfez denilen özellikle de burası için kötü bir proje olabilir. 

"EKOSİSTEMİ BOZUYOR"

Bedirhan Nebi ÖZTOSUN: Öncellikle bu Körfez Yat Limanı Samsun'un uzun zamandır Atakum yapılaşmaya başladığından bu yana markalaşmış ve baktığımız zaman da insanların sosyal vakit geçirdiği bir yer haline geldi. Bu noktada buranın doldurulması bizlere eksi değer oluşturuyor. Bunun dışında denizi doldurmak ekosistemi bozuyor. Bunlardan dolayı bu Marina projesini desteklemiyorum. Üniversite öğrencisi olarak geldğim ve 4 yıldır burdayım. Bizim için burası bir hava alma, sakince oturup düşünmek için çok güzel bir alan. Bu güzel alanı da kaybetmek istemeyeiz.

"MANTIKLI GELMİYOR"

İsmail Emin KORKMAZ: Bu proje mantıklı gelmiyor. Üniversite öğrencileri buraya gelip piknik yapma ve dinlenme fırsatı elde ediyor. Bu ortamı kaybetmek istemem. Yeniden yaptıklarında güzel olacağını bilmiyoruz ki. Bir çok yeri değiştirip yıktılar. Buraya da yapmasınlar.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.