1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle Çeşme Devlet Hastanesinde yapılan etkinliklerde, anne sütünün önemine dikkat çekildi.

Emzirme ve anne sütünün öneminin vurgulanması, farkındalığın arttırılması amacıyla Çeşme Devlet Hastanesinde düzenlenen Emzirme Haftası etkinliğine, Hastane Başhekimi Atıl Birol, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ömer Yaşar, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Merve Yaşar, Çocuk Polikliniği’ne kontrol için gelen çocuklar ve anneleri katıldı.

Emzirme Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Atıl Birol, ilk kez 1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından deklare edilen haftanın amacının anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, "Anne sütü, yeni doğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin ögelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü, ilk altı ayda sadece anne sütü ile, iki yaşa kadar da tamamlayıcı beslenme ile beraber anne sütünün alımını önermektedir" dedi.

Çeşme Devlet Hastanesi olarak, emzirme politikası belirlediklerini ifade eden Başhekim Birol, "Hastanemiz çalışanlarının tamamı, bebeklerin doğumdan sonra ilk 6 ay, sonrasında 2 yaş ve ötesine kadar anne sütüyle beslenmenin önemini bilir, eğitim alır ve emzirmenin devamı için anneyi ve bebeği destekler. Çünkü her bebeğin anne sütüyle beslenme hakkı vardır. Hastanemizde, takipleri devam eden tüm gebelerimize, 28. haftadan itibaren ve emziren annelere anne sütünün önemi anlatılarak, emzirme eğitimi verilir. Hastanemizde doğan tüm bebekler, tıbbi bir zorunluluk olmadıkça sadece anne sütü ile beslenir. Hastanemizde doğum yapan tüm annelere, anne sütünün ve emzirmenin önemi ve yararları, doğru emzirme teknikleri, emzirmenin devamını sağlamak için anne sütünün sağılması, saklanması, sağılan sütün bebeklere verilmesi ve meme bakımı hakkında bilgi ve eğitim verilir" diye konuştu.