TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 7 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Medipol Başakşehir'le karşılaşacak Trabzonspor'un antrenmanında futbolculardan Mehmet Ekici ile Luis Cavanda arasında gerginlik yaşandı.

Teknik direktör Şota Arveladze'nin dünkü çalışmada olduğu gibi as takım ile yedek takım arasında oynattığı maçın son bölümlerinde Mehmet Ekici ile Cavanda, bir pozisyonda pas anlaşmazlığı yaşayarak tartıştı. Mehmet Ekici'nin pas atmamasına sitem eden Cavanda, sırtını dönerek orta alana doğru ilerledi. Belçikalı oyuncuyla konuşmak isteyen Mehmet Ekici, bu futbolcunun uzaklaşmasının ardından bağırarak "Böyle kazanamayız. Böyle takım olamayız. Herkes birbiri için koşacak, kimse bırakmayacak" ifadelerini kullandı.

Daha sonra başta Aykut Demir olmak üzere bazı futbolcular, iki futbolcuyla da konuşarak gerginliğin büyümesini engelledi. Teknik direktör Arveladze de maçı durdurarak futbolcularla saha ortasında konuştu. Konuşmanın ardından Cavanda, antrenmanı bırakarak soyunma odasına gitti.

Kulüp sportif direktörü Süleyman Hurma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çift kale maç sırasında her iki futbolcu arasında gerginlik yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hoca da gerginliğin daha büyümemesi ve soyunma odasında gerginlik olmaması için Cavanda'ya 'git dinlen' dedi. İki futbolcu da antrenman sonrasında birbirlerine sarıldı ve konu tatlıya bağlandı. Birbirleriyle yemek yiyorlar. Herhangi bir problem yok."

Öte yandan, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmana, sakatlığı bulunan Marko Marin haricinde tüm futbolcular katıldı. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanda tam sahada çift kale maç yaptı.

Bu arada, çift kale maçın son bölümlerinde sakatlanan ve tedavisi saha kenarında yapılan Mustafa Yumlu çalışmayı tamamlayamadı.

 

- Antrenmanda tek yönetici

 

Trabzonspor'un çalışmasını Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından cezalandırılmayan 3 yöneticiden biri olan kulüp genel saymanı Engin Hacısalihoğlu da sahadan izledi.

Bordo-mavili kulüpte, kulüp başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Erol İbrahimağaoğlu ile Engin Hacısalihoğlu haricinde, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve 8 yönetici PFDK'dan dün çeşitli cezalar almıştı.