AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıldır Mersin’e hiçbir hizmet getirmediğini ileri sürerek, "Kendilerine verdiğimiz makul süre bitmiştir. Eğer bundan sonra da hizmet etmezlerse daha sert muhalefet yapacağız" dedi.
AK Parti Mersin Teşkilatı, 7 Haziran seçimleri öncesi milletvekili adaylarını tanıtmaya devam ediyor. Erdemli ilçesinde düzenlenen aday tanıtım toplantısında büyük coşku yaşanırken, toplantıya milletvekili adaylarının yanı sıra mevcut AK Parti milletvekilleri de katılarak destek verdi. Burada konuşan İl Başkanı İsmail Taşpınar, Mersin’de tek kadın milletvekilinin kendilerinde olduğuna dikkat çekerek, 7 Haziran seçimlerinde de yine seçilebilecek noktada bir kadın adaylarının bulunduğunu söyledi. Bu nedenle özellikle kadınlara seslenen Taşpınar, "Sizlerden eşiniz, akrabanız, komşunuzdan AK Parti’ye oy vermelerini ve yine Meclis’te kadınların temsil edilmesi için oylarınızı istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmasında, geçen hafta Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan encümen ve komisyon seçimlerine değinen Taşpınar, bu seçimlerin anayasaya, yasalara, siyasi partiler kanununa ve büyükşehir belediye kanunlarına uygun bir şekilde yapıldığını belirterek, şöyle devam etti; "Bu seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni elinde bulunduran MHP, 5 encümenlikten hiçbirini alamadı. Bu 5 encümenin tamamı AK Parti, CHP ve BDP’li üyelere gitti. Bununla ilgili açıklama yaptılar, ’burada bir şer ittifakı var’ dediler. Biz buradan şunu ifade etmek istiyoruz; burada yapılan seçimlerin bu şekilde çıkmasının en büyük sorumlusu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz’dır. Geçen sene seçimlerden sonra encümen seçimleriyle ilgili bizlerden her hangi bir görüş sormadılar. Geçen yıl yerel seçimlerin yeni yapılmasından dolayı aceleye getirerek 5 encümen seçimini kendileri aldılar. Geçen yıl komisyon üye sayısını 7’ye de kendileri çıkardılar. Ancak ne var ki, 1 yıl boyunca Sayın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Mersin’e bir çivi dahi çakmadı.
Daha önce İl Özel İdaresi’ne bağlı olan köyler, artık biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı. Şimdi soruyorum; buraya köylerden gelenler de var. Büyükşehir Belediyesi’nden aldığınız bir tek hizmet var mı? 1 yıl boyunca köyünüze bir çivi çakıldı mı? İnşallah hizmet ederler de biz de onlara destek oluruz."
Yeni seçildiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a makul bir süre vermek gerektiğini düşünerek 1 yıl boyunca hiç eleştirmediklerini, mecliste kendilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Taşpınar, "Ancak ne var ki, 1 yılın sonunda Mersin’e yapılan hiç bir hizmet yok. Bunun neticesinde geçen hafta yapılan seçimlerde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının bu tutumuna karşı biz burada encümen seçimlerini aldık. AK Parti Mersin tarihinde ilk kez Büyükşehir Belediyesi’nde encümen üyesi kazandı. Bu bizim açımızdan önemli bir başarıdır. Bize ’şer ittifakı yapıyor’ diyenler, geçen yıl Akdeniz Belediye Meclisi’nde yapılan encümen seçimlerini hatırlasınlar. Bizi başkalarıyla ittifak yapmakla suçlayanlar, geçen yıl Akdeniz Belediyesi’nde yaptıkları ittifakı hatırlasınlar. Bize bunu söyleyenler Meclis’te ’iç güvenlik yasası’ çıkarılırken, oradaki HDP’li milletvekilleriyle yaptıkları ittifakı hatırlasınlar" şeklinde konuştu.
Amaçlarının, belediyeyi kilitlemek olmadığını vurgulayan Taşpınar, şu ifadeleri kullandı; "Eğer biz belediyeyi kilitleyecek olsaydık, zaten belediye meclisinde kilitlerdik. 1 yıldır kendilerine destek olduk, bundan sonra da encümen üyelerimizle destek olacağız. Ancak artık Mersin’in hayrına bir şeyler yapmalarını istiyoruz. Eğer bundan sonra da yapmazlarsa, kendilerine verdiğimiz makul süre bitmiştir, daha sert muhalefet yapacağız."