Antalya’nın Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’nda acemi eğitimini alan 357. kısa dönem erler, Gazi Spor Salonu’nda gerçekleşen törende yemin ettiler.
Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Adil Çelik, Antalya İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay İlker Gönen’in yanı sıra protokol mensupları ve asker yakınlarının katıldığı törende duygulu anlar yaşandı. Yemin töreni esnasında bazı veliler gözyaşlarına hakim olamadı.
Yemin törenine katılan 30 er, Türk bayrağı ve silah üzerine yemin etti. Yemin eden askerlerin konuşma ve şiirlerin ardından günün anlamına ilişkin konuşmayı Yarbay Gönen yaptı.
Konuşmasının ilk bölümünde ailelere seslenen Gönen, büyük zorluklarla büyüttükleri evlatlarını kendilerine teslim eden ailelere teşekkür etti. Yemin eden askerlerin kahraman Türk ordusunun bir neferi olduğuna işaret den Gönen, "Sizlerin bugün işlerinizi bırakarak bu anlamlı güne katılmanız Türk milletinin ordusuyla bir bütün olduğunun bir göstergesidir. Evlatlarınızla ne kadar gururlansanız azdır" dedi. Gönen askerlere ise şunları söyledi:
"Yemininiz bir an olsun unutmayın. Vatan için hizmet etmekte yarışın. Bizim için doğulusu, batılısı, kuzeylisi güneylisi yok, bizim için Türk Ordusu var, Mehmetçik var. Yemininiz hayırlı olsun."
Konuşmanın ardından eğitimlerde çeşitli dallarda başarı gösteren askerlere başarı belgesi verildi. Belgeleri İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci takdim etti.