Bayburt Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek olan Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi için ilk adımlar atıldı.
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Mutlu ile beraber Aydıntepe kampüsündeki alanı gezdi. Rektör Coşkun, Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi için Aydıntepe’de uygun bir yer tahsis edilerek çalışmalara başlanacağını söyledi.
Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Mutlu ile Aydıntepe’de incelemelerde bulunan Rektör Coşkun, Bayburt Üniversitesinin ve Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği’nin beklentileri noktasında görüşmeler yaptıklarını kaydetti.
Rektör Coşkun, “Bayburt Üniversitesi ve Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği arasındaki görüşmeler sonucunda bir protokol hazırlayacağız. Bayburt Üniversitesi, Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği ve Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün de işbirliği ile Bayburt’taki arıcılık geliştirilmeye çalıştırılacak. Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Bayburt’un ihtiyacı olan bir merkezdi. İlimizin önemli geçim kaynaklarından biri olan bal üretiminin bilimsel kriterlerle organik olarak yapılacağı, arıcılık ile ilgili araştırmaların yürütüleceği merkez ile Bayburtlu hemşerilerimize ve ülkemize hizmet sunacağız ”dedi.