Kepez Belediyesi’nin işbirliği ile ATSO Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin Dokuma Fabrikası’nda düzenlediği resim çalıştayı sona erdi.
Fabrikanın sosyal tesislerinde yapılan ve 10 gün süren çalıştayda öğrenciler, Antalya’nın tarihi simgeleriyle ilgili eserler üretti. Yağlı boya, karakalem, pastel ve sulu boya çalışmalarından oluşan 60 resim, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi ile sanatseverle buluşturuldu.
Serginin açılışına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada resim çalıştayı ile öğrencilere, yeteneklerini sergileme imkanı sunduklarını söyledi. Sergideki resimlerin, Dokuma Fabrikası’nda üretildiğine dikkat çeken Başkan Tütüncü, “Dokuma Fabrikası’nı hayata kazandırmak için 2015 yılının başında kollarımızı sıvadık. Fabrika alanını hayata kazandırırken, bu alanı kültür ve sanatla iç içe geçirelim arzusu içerisinde olduk. Bu eserlerin Dokuma’da yapılmış olmasını kültür ve sanat bakımından anlamlı buluyorum. Daha önce de uluslararası resim çalıştayı gerçekleştirdiğimiz Dokuma’da, son 6 ay içerisinde 2, resim çalıştayını düzenlemiş olduk” dedi.
Resim çalıştayına katılan öğrencileri kutlayan Başkan Tütüncü, “Birbirinden değerli eserler üretildi. Bu eserler sergiye çıktı. Bu serginin gelirleriyle, Güzel Sanatlar Lisesi’nin eğitim imkânlarını kolaylaştırıcı adımlar atacağız. Belediye olarak kültür ve sanat merkezlerimizi, öğrencilerimizin hizmetine sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Her şey daha nitelikli öğrencilerimizin Kepez’de yetişmesi için” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Başkan Hakan Tütüncü, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ayşe Acar ve öğrenciler kurdeleyi keserek, sergiyi ziyarete açtı.
Serginin açılışında ATSO Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencileri de mini bir konser verdi.
Sergi, 5 Haziran’a kadar ziyarete açık olacak.