TRT Çukurova Radyosu’nun 47. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
TRT Çukurova Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, TRT Radyo Dairesi Başkanı Amber Türkmen, TRT Çukurova Müdürü Sebahattin Kahraman, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer ile Süleyman Deniz, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile iş ve sanat camiasından kişiler katıldı. Törende konuşan Vali Çakacak, törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TRT’nin Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana başarılı bir şekilde radyo yayıncılığına imza attığını ifade etti. Çakacak, “Takdir edilmelidir ki yayıncılık başarısı, izleyenlerin ve dinleyenlerin beğenisi ile ölçülebilir. TRT gerek radyo gerek televizyon yayıncılığı açısından Türkiye’nin çağa ayak uyduran ve halkın nazarında çok önemli bir yerde duran güzide kurumlarından biridir. Tüm dünyada çeşitli dillerde yaptığı yayınlarla aynı zamanda Türk yayıncılık hayatında da TRT, takdir gören bir yerdedir. Çukurova Radyosu’nun belli bir aradan sonra bölgesel yayınlarına tekrar başladığı gün çok güzel, keyifli bir yayın gerçekleştirdik. İlimizin ve bölgemiz Çukurova’nın daha iyi tanıtılması açısından kamu kurum ve kuruluşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu tür yayınlara katılmasının önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. TRT Çukurova Radyosu’nun 47’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm TRT çalışanlarına başarılar diliyorum” dedi.
TRT Radyo Dairesi Başkanı Amber Türkmen ise “47 yıldan bu yana Çukurova’da başarılı bir radyo yayıncılığına imza atan TRT Çukurova Radyosu çalışanlarını kutluyorum. Sadece bölgesel yayıncılığın değil, kurumlar arası işbirliğinin ve büyük bir aile olmanın da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün burada bu tabloyu yansıtan siz değerli konuklara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TRT Çukurova Radyosu’nun 7 ilde 12 milyon vatandaşa hitap eden büyük bir kurum olduğunu kaydeden TRT Çukurova Müdürü Sebahattin Kahraman da “TRT Çukurova Radyosu, Türk milletinin ve Çukurova’nın radyosudur. Çukurova’da ekonomik, siyasal, kültürel, aktüel ve sanatsal her türlü yayıncılığı bünyesinde barındıran tek radyodur. Dolu dolu geçen 47 yılda başarıyla sürdürülen çalışmalarımızı, geçmişten geleceğe olan yayın serüvenimizi TRT Çukurova Radyosu gibi kocaman bir ismin altında en iyi şekilde yürütme gayreti ve çabası içerisindeyiz. TRT Çukurova Radyosu’nun her zaman yanında olacağını ifade eden, desteklerini esirgemeyen ve teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Valimize şükranlarımı sunuyor, katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 47’inci kuruluş yıl dönümü için hazırlanan pasta kesildi. TRT sanatçıları tarafından davetlilere müzik dinletisi sunulan tören, verilen kokteylin ardından sona erdi.