İlkadım Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu tarafından düzenlenen özel konser Samsunluların büyük ilgi gördü. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen özel TSM Konserine müzik severler tam not verdi. Türk musikisinin unutulmayan eserlerinin seslendirildiği konsere çok sayıda müziksever katıldı. Şef Serkan Varol yönetimindeki İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu 55 kişilik büyük ekibi ile Samsunlulara unutulmaz bir musiki gecesi yaşattı. 3 Aylık yoğun bir çalışmanın ardından gerçekleşen konser yaklaşık 3 saat sürdü.

MÜZEYYEN SENAR UNUTULMADI

Türk sanat müziğinin dev ismi Müzeyyen Senar’ın tedavi gördüğü hastanede, 97 yaşında hayatını kaybettiğinin gecesinde gerçekleşen konserde sanat müziğinin divası unutulmadı. Senar’ın hafızalardan silinemeyen eserleri koro tarafından özel olarak seslendirildi.

24 musiki eserin seslendirildiği gecede İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, şef Serkan Varol’u kutlayarak kendisine çiçek takdim etti. Koru ekibinin seslendirdiği şarkıların konukları mest ettiğini Belirten Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, "Konuklarımıza ve bizlere böylesi güzel bir gece yaşatan koromuzu tebrik ediyorum. Zor bir hazırlık aşamasından geçerek bizlere bu özel geceyi sunan ekimizin yeni bir konserini dört gözle bekliyoruz. Ayrıca bugün hayatını kaybeden Türk sanat müziğinin çınarını saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.