Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörlüğü tarafından Serik’te yapılan hizmetler anlatıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, Serik Hizmet Birimi Şube Müdürü Fatih Erkuş, ASAT Serik Şube Müdürü Erol Kal ve AK Parti Serik İlçe Yöneticisi Ali Ay’ın katıldığı toplantıda konuşan İlçe Başkanı Hasan Kozan, aksamalar olmasına rağmen iyi durumda olduklarını belirterek, "Genel anlamda ilçemizde hizmetler en iyi şekilde yapılıyor. Her işte olduğu gibi bazı aksamalar olsa da birçok yere göre çok iyi durumdayız. Büyükşehir Kanunu’nun faydalarını ilçemizde olumlu bir şekilde gördük. Menderes Başkanımızın dediği gibi 3 yılda Serik’e yapılan yatırım 330 milyon TL’nin üzerindedir. Bu çok önemli bir rakamdır. Neredeyse bir ilçe belediyesinin 3 yıllık bütçesinin tamamını yakınını kapsamaktadır. Bunlar büyükşehir kanununun bize getirdiği önemli bir artıdır" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli ise hizmetlerin sorunsuz şekilde devam etmesine çaba harcadıklarını söyledi. Etli, "6360 sayılı yasa ile belde belediyelerinin kapanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyemizce hizmetlerin yerinde sağlanması maksadıyla 14 İlçemizde Koordinatörlükler kurulmuştur. Bu kapsamda; İlçemizde ASAT Şube Müdürlüğü ve Serik Hizmet Birimi Şube Müdürlükleri hizmetlerine devam etmektedir. ASAT Şube Müdürlüğümüzce İlçemizde içme suyu, kanalizasyon hizmetleri 66 Mahallemizde sorunsuz şekilde devam etmektedir. Bunun yanı sıra Serik Arıtma Tesisimiz Seriklimizin hizmetine sunulmuştur. İlçemizde Hal, Otogar, Mezbahane, İtfaiye, Sinekle Mücadele, Mezarlık Hizmetleri, Park-bahçe, Temizlik İşleri, Ulaşım Denetim ve Ulaşım Hizmetleri, Kırsal Hizmetler (grup yollarının asfaltlanması) , Katı Atık Tesisi ve Sosyal Hizmetler (Aile danışma ve engelli merkezi) ise Serik Hizmet Birimi Şube Müdürlüğümüzce icra edilmektedir.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki ana yollar ile yayla yollarındaki çalışmalar hızla devam ediyor. İçme suyu ile ilgili yeni bir su kuyusunun daha kazılması gündemimizdedir. Halkımızın içme suyu sorunu kalmayacak ve daha rahat olacak. Bunların tanında ihtiyaç sahibi insanlarımıza desteklerimizi sürdürüyoruz " şeklinde konuştu.

Birimler olarak hizmetler şöyle sıralandı:

ASAT yatırımları

150 bin Kişi Kapasiteli 2030 Yılına Kadar Bölgeye Hizmet Verecek olan Serik Atık su Arıtma Tesisi 28 milyon Tl yatırımla Serik İlçesi Eminceler-Belek Mahallesi Yolu Üzerinde Yapıldı. 153,619 Metre İçme suyu Hat İmalatı gerçekleştirildi. 19,823 Metre Kanalizasyon Hattı, 1,956 Metre Yağmur Suyu Hattı imalatı Orta Mahalle Kızderesi Caddesinde 960 Metre Yağmur Suyu Box’ı yapıldı. Kızderesi Caddesi ve Hürriyet Caddesi bağlantı hatları 2. etap yağmursuyu ıslah çalışması 3.113.000.00 TL maliyetle tamamlanarak Sıcak Asfaltı tamamlandı. ASAT tarafından ilçede içme suyu, kanalizasyon hizmetleri 66 Mahallede devam ediyor.

Kırsal hizmetler

Bu kapsamda Alacami - Gökçepınar - Etler - Demirciler Mahalleleri grup yolu 55 Km, Üründü - Deniztepesi - Akbaş - Karataş - Bucak ve Sarıabalı Mahalleleri Grup Yolu 50 Km, Nebiler-Yukarıçatma Mahalleleri arası 10 Km, Gebiz Orman Deposundan Kırbaş Kayadibi mevkiine kadar olan grup yolu 20 Km. satıh asfalt yapıldı.

Karıncalı ve Çanakçı Mahalle arası grup yolu ,Burmahancı Mahallesi grup yolu, D-400 Karayolu- Çandır Mahallesi arası grup yolu, Kozağacı Mahallesi grup yolu Eskiyörük - Silyon arası grup yolu, Tekke Mahallesi grup yolu ve D-400 ile Aşağıkocayatak Mahallesi arası grup yolu toplam 35 Km sıcak asfalt yapıldı. Kuşlar Mahallesinde bulunan Kuşlar Köprüsü Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca 98.848,76 TL maliyetle yapılarak hizmete sokuldu.

Fen işleri çalışmaları

İlçenin prestij caddesi olacak Bin 880 metrelik Kızderesi Caddesi yolu Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 2.640.659,77 TL maliyetle tamamlanarak hizmete alındı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarafından 5.321,123,00 TL Maliyetle Toplam 2,350 metre olan Atatürk Caddesi de yenilenerek hizmete açıldı.

Mezarlıklar birimi

Mezarlıklar Birimi tarafından 22 personel ile 01 Ocak 2015 tarihinden bu yana toplam Bin 459 cenaze defin işlemleri yapıldığı bildirildi. Ayrıca İlçede bulunan toplam 244 mezarlığın 215’i kayıtlı 29’u kayıtlı olmayan mezarlıkların 208 ’inin temizliği, çevre düzenlemeleri ve bakım onarımları gerçekleştirildi.

Ulaşım

Ulaşım Birimince, mahallelere toplamda 46 otobüs durağı monte edildi, akabinde planlanan noktalara da durak montajları yapılacağı kaydedildi.. Mahallelerde bulunan trafik levhaları yenilenirken, köprü başı levhaları olmayan köprülere levhalarının montesi devam ediyor. Ayrıca Ulaşım Denetim Birimlerince Toplu taşıma, ticari taksi ve okul servisleri denetlenirken, taşımacılık ile geçimini sağlayan vatandaşların güzergah izin belgeleri, C plaka işlemleri, ticari plaka işlemleri Kadriye’ de bulunan hizmet binasında veriliyor.

Sosyal hizmet çalışmaları

Yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşların tespit edilerek Sosyolog nezaketinde incelemeleri yapılırken, uygun görülmesi durumunda vatandaşlara maddi yardım amaçlı Sosyal kartlar dağıtıldı. Ayrıca İlçede engelli vatandaşlar tespit edilerek talepleri doğrultusunda ’’Engelsiz Ulaşım Aracı’’ ile hastaneye götürülüp getirilmelerinin sağlandığı kaydedildi.