TMMOB Mimarlar Odası eski Yönetim Kurulu üyesi İshak Memişoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'ne, mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararınnı yerinde bulduğunu, bu kapsamında başlatılan tüm yıkım çalışmalarının durdurulması gerektiğini açıkladı.

'KAMU YARARI YOK'

Memişoğlu, Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına ilişkin, açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin aldığı yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Memişoğlu, "Bu projede kamu yararı yok. Mahkeme doğru bir karar verdi. Başlatılan tüm yıkım çalışmalarının mahkeme kararı doğrultusunda derhal durdurulması gerekiyor" dedi.

'DURDURULMASI GEREKİYOR'

Eski Gaziler Vergi Dairesi'nin yıkımına başlanıldığını, Site Cami Çarşısı'nın da söz konusu Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde olduğunu kaydeden Memişoğlu, konuya ilişkin Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Site Cami ve Çarşısı'nın da bu proje kapsamında yıkımı planlanıyor. Duyduğumuz kadarı ile burada cami yıkılarak yerine yenisi yapılacak. Böyle bir plan varsa, bu camiyi yıkıp yenisini yapmak doğru bir tercih değil. Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin son vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararının derhal uygulanması ve başlatılan yıkım çalışmalarının da durdurulması gerekiyor. Mahkeme kararı söz konusu projenin tamamını iptal etmiştir" diye konuştu.

MİMARLAR DAVA AÇTI

Memişoğlu ayrıca Site Camisi'nin kültürel miras olarak onaylanması için yaptıkları başvurunun reddedilmesine ilişkin kararın iptali ile ilgili de dava açtıklarını dile getirdi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.