BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde anaokulu öğrencileri İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek, şehitlerin çocuklarına yazdıkları mektupları askerlere teslim etti.
Öğretmenleri eşliğinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen minik öğrencileri, Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş ile askeri personel karşıladı. Ziyaretin amacını anlatan Anaokul Müdüresi Ceyda Efe, "Çocuklarımızla vatan, millet sevgisi ile şahadet konularını işledik. Çocuklarımız 'Öğretmenim biz haberlerde de izliyoruz, görüyoruz, şehitlerin çocuklarına mektup yazalım mı' diye sordu. Biz de onların duygularını yazıya döktük ve bu mektupları askerlerimize teslmi etmeye geldik" dedi.
Konuşmanın ardından minik öğrenci Makbule Uluhan, şehit askerlerin çocuklarına yazdığı mektubu okudu. Minik öğrenci mektubunda şu ifadelere yer verdi:
"Sizin babanız yok ama yine de bir gün olabilir. Bir gün onunla buluşabilirsiniz. Bizim ülkemize hiç kötüler gelmiyor. Kötüleri engelleyen babalarınıza teşekkür ederiz. Siz hiç üzülmeyin, bir gün babanıza ulaşacaksınız. O sizi cennette bekliyor olacak. Babanız aslında kalbinizde hep olacak. Babanız yanınızda olmasa bile hep dua okursanız yanınızda olduğunu hissedebilirsiniz. Şehitlerimiz bizim vatanımızı kurtardı."
Anaokul öğrencilerinin mektupları, askerleri duygulandırırken, minikler şehitlik maketi ile Türk bayrağını Yüzbaşı Uğur Baş'a hediye etti.

FOTOĞRAFLI