Manisa’da öz kızına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yaklaşık 8 ay hapis yatan ve suçsuzluğu tespit edilerek tahliye edilen baba, şimdi de komşularının ‘çocuklarına bakamıyor’ şikayeti üzerine evlatlarını kaybetme korkusu yaşıyor.
Kız kardeşi D.P.’nin ‘Kendi öz kızına cinsel taciz’ ettiği iddiasıyla 2013 yılının Aralık ayında Salihli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Mehmet Ali Tümer, karara itiraz etmesi sonucu yaklaşık 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 2014 yılının temmuz ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mehmet Ali Tümer, Salihli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 18 Aralık 2014 tarihinde beraat etti.
Bir baba olarak üzerine atılabilecek en iğrenç suçla yargılanmanın utancı içinde kimsenin yüzüne bakamaz hale geldiğini anlatan Tümer, şimdi de komşularının ‘Çocuklarına bakamıyor’ şikayeti üzerine çocuklarını kaybetme korkusu yaşıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Salihli İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde yapılan incelemede çocukların yaşaması için uygun ortam olmadığı gerekçesiyle 3 çocuğunun elinden alınmak istendiğini anlatan Tümer, çaresizlik içinde ne yapacağını düşünüyor.
Kendisine atılan iğrenç bir iftira nedeniyle 7 ay cezaevinde kaldığını anlatan Tümer, “Tarladaydım. Tarladan eve geldim. Çocuklar halasına gitmiş. Bir gün orada kaldılar. ‘Çocuğu gönderin’ dedim, ‘dersi daha bitmedi yarın gelsin’ dediler. Ertesi gün yine işe gittim. Akşamüstü eve geldiğimde, bana dedi ki ‘Yukarıya kadar gelir misin?’ ben de ‘tamam geleyim’ dedim. Gittim, bana ‘sen çocuğa cinsel istismarda bulunmuşsun’ dediler. O an şoka girdim. ‘Nasıl böyle bir şey olur, nasıl böyle bir şeyi babadan beklersiniz’ dedim. Sorgusuz sualsiz tutuklandım ben. Böyle bir şey beklemiyordum. Çocuğumu öğretmişler. Hanımın kafasını yıkamışlar. Tutuklandım, 7 ay sonra da suçsuz olduğum ispatlandı. Çocuğu İstanbul, Manisa, Salihli’deki doktorlara götürdüler, temiz çıktı. Çocuğum zaten olup biteni mahkemede anlattı. Hakim karşısında, ‘Babam suçsuzdur, iftira atıldı. Serbest kalmasını istiyorum’ dedi. O ifadeyle mahkeme beraatıma karar verdi. Çocuğa cinsel tacizden suçluyorlar beni. Öz çocuğuma bunu nasıl yapabilirim? Böyle bir şey olabilir mi? Bunalım geçirdim, cezaevinde de bunalım geçirdim. Cezaevinden çıktım hala benimle uğraşıyorlar. Bir iki komşum var, ‘Çocuğuna sahip çıkıyorsan çık, çıkmıyorsan çocukların dersini biz vereceğiz’ diyorlar. Komşumuzla aramızdan cadde geçiyor. Çocuklarımdan rahatsız oluyorlarmış, çocukları uyuyamıyormuş. En son bu cinsel tacizden bir şey bulamayınca, beni içeride yatıramayınca ailemin kafasını yıkamaya başlamışlar yine” dedi.
HER ŞEY MAAŞ BAĞLANMASININ ARDINDAN OLDU
Kız kardeşi ve eniştesi tarafından kendisine suç atıldığını dile getiren Tümer, “Eşim daha önce maaş falan almıyordu, böyle konular da hiç olmuyordu. 15 seneden beridir evliyim böyle bir şey yoktu. Ne zaman ki eşime engelli maaşı bağlandı bu sorunlar ortaya çıkmaya, iftiralar atılmaya başladı. Hala bu iftiranın neden atıldığını bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Kendisine iftira attıklarından dolayı kız kardeşi ve eniştesi hakkında dava açmaya hazırlandığını kaydeden Tümer, “Ankara’dan kağıtların gelmesini bekliyorum. Ondan sonra baro tarafından verilen avukatım dava açacak. Hem itibarımı, hem kızımın alnına sürülen lekeyi temizlemek için karşı dava açılacak. Arkasını da bırakmayacağım. Adaleti var, mahkemesi var” diye konuştu.
Yaşadığı iftiranın ardından da şimdi de komşuları tarafından ‘Çocuklarına bakamıyor’ gerekçesiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne şikayet edilen Tümer, “Sosyal Hizmetlerden ekipler bir gün evime geldi. Ben işteydim. Bana telefon açtılar. ‘Bekleyin, ben geliyorum’ dedim. Beklemediler. Telefonda dediler ki ‘Eşinin parasını sen çekiyormuşsun’ ben de dedim ki, ‘Parayı bir kere çektim onda da ailem hastaydı. Ev sahibiyle kavga etmiştim. Kirayı vermem gerekiyordu’ Zorla aldığım bir para yok. Bana telefonda, ‘Sana 10 bin TL para cezası yazalım da aklın başına gelsin’ dediler. ‘Zorla aldığım bir para yok ki: Benim nikahlı ailem. Boşanmış olsam neyse. Zorla parayı alsam tehdit etsem neyse. 15 seneden beridir ona bir tokat atmışlığım yok’ dedim. Aradan 4 gün geçti. 4 gün sonra geldiler, temizlikten bahsediyorlar, evin eşyalarından bahsediyorlar. Eskiden koltuk yoktu. Çocuklarıma bakamıyormuşum. Komşularımın şikayeti üzerine gelmişler. Eski davalarından dolayı komşularım beni şikayet etmiş.” ifadelerini kullandı.
“Ben yuvamızın dağılmamasını, çocuklarımızın alınmamasını istiyorum. Ben çocuklarıma elimden geldiğince yardım ediyorum” diyen Tümer, şunları söyledi:
“Evimin kontrolü için Manisa’dan ekibin gelmesini istiyorum. İsterse Ankara’dan gelsinler temizliğine baksınlar. Gelenler temizlikten bahsediyorlar, mutfağa kadar ayakkabılarıyla girdiler. İçeride sokmuyorlar. Ailemi öğretiyorlar, ailemin kafasını yıkıyorlar. Ben bunları anlayamadım. Yardım edecekleri yerde yuva dağıtmaya geldiler. Tek isteğim yuvamın bozulmaması. Eşim de çocuklarımızı bırakmamak istiyor. Çocuklar da o gün duymuşlar sabaha kadar benimle birlikte ağladılar. Çocuklarım da istemiyor, biz mutluyuz diyorlar. Eşim de beni kandırdılar imza aldılar diyor. Ellerindeki yazılı kağıdı okumak istedim okutmadılar. Gereken yardımın yapılmasını istiyorum.”
Mehmet Ali Tümer’in konuşma ve gece körlüğü rahatsızlığı bulunan eşi Sevgi Tümer ise, eşinin bir suçu olmadığını görümcesinin zorlamasıyla mahkemeye ifade verdiğini anlattı.
12, 9 ve 6 yaşında 2’si kız biri erkek 3 çocukları bulunan Mehmet Ali Tümer ve Sevgi Tümer çifti, çocuklarının kendileriyle kalması için yetkililerden yardım istedi.
Tümer ailesinin 3 küçük çocuğu ise, ailelerinden ayrılmak istemediklerini ve mutlu olduklarını anlattı.
MAHKEME KARARI BEKLENİYOR
Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ise, ailenin çocuklarını ihmal ve suistimal nedeniyle koruma kararı çıkartılmak üzere mahkemeye sevk edildiğini, mahkemeden gelecek olan karara göre de çocukların durumunun netleşeceğini anlattı. Mahkemenin çocukların alınmasını uygun bulması durumunda devlet güvencesinde daha sağlıklı bir ortamda büyüyeceklerini kaydeden Konan, aksi bir kararda da çocukların ailenin yanında kalmaya devam edeceğini söyledi.