Adana’nın Ceyhan ilçesi ile ABD’nin Teksas Eyaleti Frisco şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.
İmza törenine AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Mehmet Şükrü Erdinç ile Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve AK Parti Ceyhan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Nuri Sabuncu katıldı.
Houston Başkonsolosu Ferhat Alkan ve Ticaret Müşaviri Engin Yaşar’ın da hazır bulunduğu ziyarette Teksas Eyaletinin Frisco Belediye Başkanı Maher Maso ile görüşen heyet, Başkan Maso’nun refakatinde şehrin çeşitli yerlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaret sonunda Frisco Belediyesi Meclis Salonu’nda Ceyhan ile Frisco arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.
Törende bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, imzalanan kardeş şehir protokolünün tarihi bir gün olduğuna inandığını ifade ederek, "Dünyanın siyasi, ekonomik, kültürel ve bilimsel alanlarda en önde gelen ülkelerinden birisi olan ABD’nin Teksas Eyaleti Firisco Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladık. Ceyhan ve Frisco arasında kültür, ticaret, eğitim, spor ve turizm alanlarında işbirliği yapılması memnuniyet vericidir. Kardeş şehir protokolünün, Türkiye ve Amerika arasındaki ilişkilere de katkı koyacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Frisco Belediye Başkanı Maher Maso imzaladıkları protokolün iki şehir arasında çok yakın ve çok özel bir ilişkinin ilk adımını oluşturduğunu ifade ederek, “Kardeş şehir protokolünün belediyeler arasında işbirliği, kültürel anlayış ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır. Bu yaptığımız çalışmalar sonucunda halklarımızın barış ve birbirlerini anlama noktasında çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum" diye konuştu.
İmza töreninin ardından her iki belediye başkanı da birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.