Memleketleri Kütahya’dan Amasya’ya gelip 6 ay boyunca dondurma satan İrfan-Erkan Kalkandere kardeşler, 20 yıldır baba meslekleri dondurmacılıktan para kazanıyorlar.
Kütahya’da kantin işletirken, Mayıs ayından itibaren ailece Amasya’ya göç edip 20 yıldır kiraladıkları Pirinçci Caddesi’ndeki dondurma salonlarında elleriyle ürettikleri dondurmalardan sattıklarını belirten 41 yaşındaki İrfan Kalkandere, bu süreçte müşterileriyle de dostluklar kurduklarını söyledi.
Dondurmalarının hazır dondurmalarla mukayese edilemeyeceğini vurgulayan İrfan Kalkandere, “Hakiki süt, hakiki salep, şeker, meyveler, limon, çilek, hakiki muz kullanıyoruz” diye konuştu.
Emekli olduktan sonra hastalanan babaları Abdurrahman Kalkandere’nin mesleğinden iyi para kazandıklarına, kendilerinin yanı sıra Kütahyalı hemşehrilerinin de Amasya’da iki dondurma salonu çalıştırdıklarına değinen Kalkandere, ayrıca Amasya’daki turist potansiyelinin de her geçen yıl arttığını vurguladı.
Kardeşi Ender ile birlikte Kalkandere kardeşlerin devamlı müşterisi olduklarını anlatan 28 yaşındaki makine mühendisi İskender Can Sonuşen de, “20’den fazla senedir bu ağabeyleri tanıyorum. Severek dondurmalarını yiyorum. İstanbul’daki en iyi dondurmacılara da gidiyoruz ama bu kadar güzel, bu kadar lezzetli dondurma yok” şeklinde konuştu.