Siirt İl Müftülüğü, KAMER Vakfı Siirt Şubesi’nin girişimleriyle kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve kız çocuklarının okula gönderilmemesi ile ilgili konularda imamları bilgilendirdi.
Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, Siirt Barosu’na kayıtlı avukat Servet Danış ve çok sayıda din görevlisinin katılımıyla Sancaklar Çarşı Camisi’nin alt katında düzenlenen toplantıda konuşan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, kadınların toplumdaki rolü ve Hz. Muhammed’in (sav) kadına verdiği önem hakkında bilgiler verdi. Erken yaşta evliliklerin önüne geçilmesi için kız çocuklarının okula gönderilmesi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda çeşitli toplantılar yapıldığını belirten Arvas, Cuma günleri vaaz ve hutbelerde de sık sık bu konuların anlatıldığını, özellikle din görevlilerine bu konuda büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.
Avukatı Servet Danış ise, kadına yönelik şiddet ve kız çocuklarının okula gönderilmemesinin hukuki boyutu hakkında bilgiler verdi. Toplantının öncülüğünü yapar KAMER Vakfı Siirt Şube Başkanı Sara Turhan, ’O köy bizim köyümüzdür’ projesiyle kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.
Daha önce kaymakamların desteğiyle ilçelerde kadınlara yönelik çeşitli bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini ifade eden Turhan, "İl Müftülüğü’müzün öncülüğünde bugün de 150 din görevlisinin katılımıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı çok verimli geçti. Emeği geçen İl Müftüsü Faruk Arvas, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın ve Baromuz temsilcisi Servet Danış’a teşekkür ediyoruz" dedi