Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, vergi dairesi müdürleriyle Adana Sanayi Odası’nı (ADASO) ziyaret etti.
Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Vergi Teşkilatı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Vergi Haftası’nı sanayiciler olarak bizler de hep beraber kutluyor, sahip çıkıyoruz” diyen Çomu, vergi teşkilatı ile iş dünyasının verimli ve olumlu işbirliğinin sürdürülmesi dileğinde bulundu. Türkiye’nin üretmekten başka çaresi olmadığını, üretmeyen ülkelerin durumunun yakın geçmişte görüldüğünü belirten Çomu, devletin sanayicilik ve tüccarlık yapmaması, bunu özel sektöre bırakması gerektiğini vurguladı. Çomu, “Kayıt dışı ekonominin ve haksız rekabetin önüne geçilmesi için vergi tahsilatının adaletli yapılması, tahsilatın da doğru şekilde kullanılması gerekmektedir” dedi.
Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen de, son yıllarda yapılan değişikliklerle vergi hizmetlerinde olumlu ve önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, mevzuatın basitleştirilerek anlaşılır hale getirilmesi ve denetimlerin standartlaştırılması ile mükelleflere sunulan vergi hizmetlerinin kalitesini artırmayı amaçladıklarını söyledi.
Çelen,“Ortağız ama biraz kar ortağı gibi bir yaklaşım var. Bunu da değiştirme kararlılığındayız. Son dönemde zarara da ortak olma noktasında önemli çalışmalar yapılmaktadır. Türkiye’nin refahının artması, daha iyi geleceğe sahip olması için hep birlikte gayret göstermeliyiz” diye konuştu.
Ziyarette, Vergi Dairesi Müdürlerinin yanı sıra, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fırat Karalı ve Erdoğan Şire, Sayman Üye İmam Gazali Hıradağı, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özkök, Faruk Aytek, Salih Sütcü, İsa Tuzcu ve Süleyman Baş hazır bulundu.