Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Mısır’da yaşanan darbe ile ilgili, “Demokrasilerde, seçimle gelen seçimle gider” dedi.

Sendika binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Yıldırım, “Mısır’da ordunun, seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesi, sivil yönetime karşı darbe yapması kabul edilemez. Memur-Sen ailesi olarak, Mısır’da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri nefretle kınıyoruz.

Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalık; halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır.

Darbecilere karşı tavır ortaya koymayan ve darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD, tutumlarıyla çifte standartlarını ve ikiyüzlülüklerini bir kez daha sergiledi.

Suriye’de kendi halkının kanını dökmeyi meziyet sayan Zalim Esed’e demokrasi ve seçim çağrısı yapanların, Mısır’da demokratik bir süreçte halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı yapılan darbeye ve anayasanın askıya alınması yönündeki açıklamalara sessiz kalmaları, ne kadar riyakar olduklarını göstermektedir.

Uluslararası platformlar ve demokratik ülkeler, sivil toplum kuruluşları, darbecilere karşı tutum almalı, Mısır halkının kendi özgür iradesiyle göreve getirdiği sivil yönetime destek vermelidir.

Demokrasilerde, seçimle gelen seçimle gider. Demokrasiye dair bu en yalın gerçek ışığında, Mısır’da ordu, anayasanın askıya alınmasına ilişkin beyanını geri çekmeli, sivil yönetim ve Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından vazgeçmeli, Mısır halkının özgür iradesine saygı duymalı, bir an önce kışlasına çekilmelidir.

Memur-Sen ailesi olarak, Mısır’da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri lanetliyor; Mısır halkını, iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri, özelliklede İslam Dünyasını, Mısır’ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.