Memur-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, milli irade nöbeti tuttukları gibi adalet nöbetleri de tutacaklarını kaydederek, sendika üyelerinden FETÖ davalarına müdahil olup takip etmelerini istedi. Sezer, " Millet olarak aklımızla oynanmasına, darbecilerin cezadan kurtulmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit edilenlerin fotoğraf ve isimlerinin yer aldığı tişörtler giyerek Çukurova ilçesindeki Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu’nu hınca hınç doldurdu.

Anma töreni, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer’in basın açıklamasıyla başladı.

Darbeyi FETÖ’nün değil, küresel aklın planladığını, FETÖ’nün ise tetikçiliğini yaptığına değinen Sezer şunları söyledi:

“Küresel emperyalist çete 15 Temmuz’da yenildi, tüm tezleri o gece çöktü. FETÖ’cü darbecilere kucak açan ülkelere de buradan sesleniyoruz. Bu milleti PKK ile DAEŞ ile yıkamadınız, FETÖ ile de yıkamayacaksınız. Artık darbelerle millete baş eğdirme devri 15 Temmuz’da kapanmıştır. Bütünlüğümüze kast etmiş, sömürgeleştirme ve işgal girişimine karşı çözüm millette, ümmette ve kardeşleşmededir. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. Artık daha güçlü bir Türkiye var ama diğer yandan da yeni tuzaklara karşı uyanık olacağız. 15 Temmuz ruhunu daima diri tutacağız. Bugün 81 ilde aynı anda aynı saatte 15 Temmuz’u anmak için aynı ruhla alanlardayız ve salonlardayız. Unutmayalım ki Türkiye ne kadar güçlenirse, küresel emperyalizm de o kadar kuduruyor, öfkeleniyor. O halde görev bitmiş değil. 15 Temmuz’da çıktığımız sokaklardan evlerimize dönüp uyumaya kalkarsak bizi uykumuzda boğarlar” dedi.

“Adalet nöbetleri de tutalım”

Başkan Sezer, milli irade nöbeti tuttukları gibi adalet nöbetleri de tutacaklarını kaydederek “FETÖ davalarına müdahil olalım, takip edelim. 249 şehidimizin hatıralarına ve ailelerine, 2 bin 193 gazimize, kazandığımız 15 temmuz zaferine sahip çıkalım. Biz millet olarak bu davanın hem mağduru hem müştekisi hem sanığı hem müdahiliyiz. Millet olarak aklımızla oynanmasına, darbecilerin cezadan kurtulmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Sezer konuşmasını tamamladıktan sonra şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti sunuldu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ise halk tarafından püskürtülen darbe girişimine ilişkin slayt gösterisi izletildi.

Tören, 249 şehidin isimlerinin salondakiler tarafından okunmasıyla devam etti. Bu sırada şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı yelekleri giymiş olan salondaki katılımcılar “Burada” dedi.

71’inci şehit Gülşah Güler’in ismi okunduktan sonra Yüreğir Medine Müdafii Fahrettin Paşa İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Atiye Yeşil, Adana’da birincilik derecesi elde ettiği 15 Temmuz kompozisyonunu okudu. Daha sonra şehitlerin isimleriyle ’yoklama’ alınması başladı.

175’inci şehidin ismi okunduktan sonra ise programın sunucusu Sedat Soylular, “30 Kuş” isimli şiiri okudu. Şiirden sonra ise 176’ıncı şehit Ömer Halisdemir’in isminin okunmasıyla tüm salon ayağa kalkarak “Burada” dedi. Bu sırada salonda bulunanlar duygu dolu anlar yaşadı.

Anma töreni, şehitler için edilen dualarla son buldu.