Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Berna Mete Ergin’in lösemi hastalığı nedeniyle vefat etmesi üzerine Samsun’da lösemiye dikkat çekmek isteyen meslektaşları, yüzlerine taktıkları tıbbi maskeyle hentbol oynadı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda 10 yıl görev yaptıktan sonra geçen yıl Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na geçen lösemi hastası, bir çocuk annesi Dr. Berna Mete Ergin’in 2 ay önce hayatını kaybetmesi nedeniyle hentbol turnuvası düzenlendi.

 Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda üniversite öğrencilerinin düzenlediği turnuvada, tüm sporcular üzerinde Dr. Berna Mete Ergin’in fotoğrafları bulunan formalarla müsabakaya çıktı. Ergin’in üniversitede okuduğu sınıf arkadaşları ve meslektaşlarının turnuva öncesinde yüzlerine maske takarak gösteri maçı yapması ise herkesi duygulandırdı.

Turnuvayı düzenleyen üniversite öğrencileri adına konuşan 4. sınıf öğrencisi Oğuzhan Adalı, Dr. Berna Mete Ergin’in lösemiye yenik düşerek hayatını kaybetmesine üzdüklerini söyledi.

Ergin’in adını yaşatmak adına hentbol turnuvası düzenlediklerini belirten Adalı, “Burada lösemi tedavisi görenler ve Berna hocamız için farkındalıklık yaratmak istedik. Bize hocalarımız da destek verdi ve lösemiye dikkat çekmek için maske takarak gösteri maçı yaptılar” dedi.