Merkezi İstanbul’da bulunan bir vakıf, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tadilatını gerçekleştirdiği okullar ile okulların bahçesinde yaptırılan toplam 6 su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi. Kuyulardan biri ise şehit polis memuru Ali Öztürk adına yapıldığı açıklandı.

Merkezi İstanbul’da bulunan uluslararası bir yardım vakfının yetkilileri, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gelerek daha önce tadilatını gerçekleştirdikleri okulları gezip öğrencilerle buluştu. Vakıf yetkilileri ayrıca okulların su ihtiyacını karşılaması için açtıkları su kuyularının açılışını da gerçekleştirdi. Projenin uygulandığı Örgülü İlköğretim Okulunu ziyaret eden vakıf yetkilileri, tadilatını gerçekleştirdikleri 3 dersliğin açılışını gerçekleştirdikten sonra Oluklu kısal Mahallesine geçti. Vakıf yetkilileri, buradaki okulda ise 2 yıl önce Diyarbakır’da teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Polis Memuru Ali Öztürk adına yapılan su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.

10 bin öğrenciye kışlık elbise

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkenin dört bir yanındaki çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz ’Eğitim İçin Her Şey’ projesi ile 5 yıllık planlamada toplam 250 okul ve 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. İlk etabı Şanlıurfa olan proje kapsamında 10 bin öğrenciye kışlık giyecek yardımında bulunulurken Şanlıurfa’da 20 okula ise su kuyusu açtık. Bunların 6 tanesi Siverek’te bulunuyor. Siverek’te projeye başladığımızda Örgülü İlkokulu kullanılamaz durumdaydı. Burada okulun yenilenmesi ve gerekli tadilatların yapılması için hızlıca çalışmalara başlayarak yeni eğitim ve öğretim yılına hazırladık. Örgülü İlkokulunun yaklaşık 500 öğrencisi var. Hepsi pırıl pırıl, yaşama ve okuma sevinciyle dolu. Buradaki sorunların çözümü için, devletimiz her ne kadar elinden geleni yapsa da biz sivil toplum kuruluşlarına da büyük sorumluluklar düştüğü inancındayım. Bugün Oluklu İlkokulunda açtığımız su kuyusunu da Şehit Polis Memuru Ali Öztürk hayrına açtık. Burada açtığımız su kuyusu ile çocuklarımız artık okullarında temiz içme suyuna rahatlıkla ulaşabilecekler. Dezavantajlı bölgelere desteklerimiz artarak devam edecek. Bu kapsamda Siverek’te çeşitli köy okullarımızı gezerek eksiklikleri tespit ettik. Arkadaşlarımızla beraber kasım ayına kadar bunları da teslim edeceğiz. Ben bu okullarda görev yapan idarecilere ve öğretmen arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Çünkü okullarını en iyi duruma getirmek için sosyal medyadan bizlere ulaştılar. Biz bu vesileyle bugün buradayız. Vakıf olarak yardımlarımızın sürdürülebilir bir modelde olması için çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı.