SAMSUN'da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Bektaş, havaların soğuması ile birlikte çocukların enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riskinin yüksek olduğunu söyledi.
Atasam Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Bektaş, alınacak basit önlemlerle hastalıklardan uzak durmanın mümkün olduğunu söyledi. Çocukların kapalı ve kalabalık ortamlarda fazla tutulmaması gerektiğini ifade eden Dr.Bektaş, şöyle dedi:
"Çocuklar soğuk havalarda üst solunum yolları olmak üzere damlacık yolu ile bulaşan enfeksiyonlara daha fazla yakalanmaktadırlar. Hastalıkları süresince okul, alışveriş merkezi gibi kalabalık ortamlardan uzak tutulmaları salgın riskini azaltacaktır. İlaveten, dış kulak yolu enfeksiyonları sonbahar ve kış aylarında artmaktadır. Kulakta ağrı, ateş, akıntı veya kaşıntı olması durumunda vakit kaybetmeden hekime başvurulmalıdır."
Havaların soğuması ile birlikte çocukların enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riskinin yüksek olduğunu dile getiren Uzm.Dr.Bektaş, şöyle dedi:
"Gözde oluşabilecek, kanlanma, çapaklanma, batma, yeşil akıntı, göz gevresinde şişme gibi şikayetlerle ortaya çıkan göz enfeksiyonları erken önlem alınmaz ve doğru tedavi edilmezse yaygın bir enfeksiyona dönüşebilir. Kirli eller ve kirli suyla gözlere temas edilmemesi gerekir. Çocuklara hijyen konusunda eğitim verilmesi ve el yıkama alışkanlığı kazandırılıdır. Anne ve babalar basit ama son derece önemli olan şu işlemleri gerçekleştirdiğinde kış ayları çocuklar için sorunsuz geçebilir. Hava sıcakığına göre kıyafet giydirin. Çocuğunuzu abur cuburlardan uzak tutun, onun yerine meyve ve yoğurt gibi sapğlıklı ara öğünler tüketmesini saplayın. Asitli içecekler ve hazır meyve suları vermeyin. Mevsime göre uyku düzenini oluşturun, mutlaka rahat bir yatakta ve uygun bir ortamda uyumasını sağlayın."

FOTOĞRAFLI