Sercan KORHAN/ MERSİN, () - MERSİN'de üniversiteli Özgecan Aslan'ın (20) öldürülmesi nedeni ile 14 Şubat Sevgililer Günü yapılması ertelenen nikah töreni, Filiz Akın, Ahmet Selçuk İlkan, televizyon programcısı Murat Güloğlu'nun şahitliğinde gerçekleşirken renkli görüntüler yaşandı. 136 çiftin nikahının kıyıldığı törende çiftler Ahmet Selçuk İlkan'ın mini konseri ile unutulmaz anlar yaşadı.
Toplu nikâh töreni, Atatürk Caddesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşti.  Nikahta ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sahne aldı. Kent Orkestrası'nın çaldığı parçaları büyük bir başarıyla seslendiren sanatçılar, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Mini konserin ardından nikâh için Başkan Kocamaz, Filiz Akın, Ahmet Selçuk İlkan, televizyon programcısı Murat Güloğlu sahneye geldi.
Törenden önce konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gerçekleşmesi planlanan etkinliği bugün yaptıklarını belirterek, "Törenimizi, Özgecan kızımızın o durumunu bir şenliğe dönüştürmemek düşüncesiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesine erteledik. Temennimiz kadın cinayetleri artık son bulsun. Temennimiz kadınlara karşı yapılan bu olumsuz davranışlar, düşünceler artık yeryüzünden silinsin. Çünkü yüce Allah kadını özel olarak yaratmış, peygamberimiz de cenneti kadınların ayağının altına saklamış. Dolayısıyla kadınlar bizim baş tacımız. Bir elmanın iki yarısıyız. Bu dünyayı barış ve kardeşlik içerisinde hür ve bağımsız olarak, özgürce yaşamak istiyorsak değerlerimizi, hayatımızı paylaşmak mecburiyetindeyiz. Ben inşallah şimdi akdedeceğim nikâh merasimiyle gençlerimize bir ömür boyu mutluluklar, huzur, barış ve sevgi dolu uzun bir ömür diliyorum ve hayatı birbirlerine hoşgörüyle yaklaşarak paylaşmaları gerektiğini, anılarla geçirmelerini, kendilerine bu hayatı zehir etmemelerini özellikle diliyorum" dedi.
Konuşmanın ardından nikâh törenine geçildi. 136 çifti temsilen 2 çiftin nikahı kıyıldı. Çiftlerin şahitliklerini Filiz Akın, Ahmet Selçuk İlkan ve Murat Güloğlu yaparken nikâhları ise Başkan Kocamaz kıydı. Nikah işlemlerinin tamamlanmasının ardından şahitler Filiz Akın, Ahmet Selçuk İlkan ve Murat Güloğlu çiftlere mutluluklar dilerken bu kez de 36 yıllık evli Kehriban Tutar ile Mahmut Ulu çifti platforma davet edildi. Platforma gelen çift, nikahlarını kıyılmasını sağlayan Başkan Kocamaz ve diğer davetlilere teşekkür etti.
Törende siyah elbise üzerine giydiği beyaz ceketi ve şapkası ile dikkat çeken Filiz Akın, "Ben özellikle kendi nikahımda giydiğim şapkamı getirdim. Çünkü biz 20 yıllık evliyiz. Sevgi ve saygı içinde yürüyen bir evliliğimiz var. Bu evliliğim toplu nikahtaki arkadaşlarımıza da uğur getirsin istiyorum. Sıkıntılar, tartışmalar olabilir ama hep sevgi, saygı ile her şey çözülür. Erkeklerden bir ricam var, karılarınıza ne kadar şefkat gösterirseniz o kadar mutlu olursunuz. Hanımlar, siz de bir sürü sıkıntı içinde olan erkeklerinizi anlamaya çalışın, onlarla lütfen hayatı paylaşın ve mutlu olun" diye konuştu.
Kocamaz çiftlere birer altın takarak, Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim armağan ederken, çiftlerin nikah cüzdanlarını da ünlüler verdi. Nikah pastasının da kesildiği törende daha sonra Ahmet Selçuk İlkan bir konser verirken romantik şiirlerini de okumayı ihmal etmedi. 

FOTOĞRAFLI