Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nin tanıtım toplantısına Zeki Alasya hüznü damgasını vurdu. Toplantıda, hayatını kaybeden sanatçı Zeki Alasya saygıyla yâd edildi.
Tiyatro Frankfurt tarafından organize edilen ve bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan “Frankfurt Türk Tiyatro Festivali” tanıtım toplantısı dün Frankfurt yakınlarındaki Rüsselsheim kentinde yapıldı. Tanıtım toplantısına Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Devlet Tiyatroları Rejisörü Zafer Kayaokay, DT Müdür Yardımcısı ve Sanatçı, Tiyatro Frankfurt Dernek Başkanı Başak Gülergin, Sanatçı, DT sanatçısı Celal Kadri Kinoğlu, Sanatçı Ebru Unurtan, Sanat Teknik Müdür Yardımcısı Enver Başar, Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, Rüsselsheim Şehir Tiyatrosu Müdürü, Karin Krömer, Sanatçı Sema Çeyrekbaşioğlu, Sanatçı Sevil Akı Soner katıldı. Tanıtım toplantısı öncesi merhum Zeki Alasya’nın vefatından dolayı kısa bir konuşma yapan katılımcılar, Alasya’yı alkışlarla ebediyete uğurladıklarını ifade ettiler. Davetliler Alasya’ya saygılarını alkış tutarak gösterdi.
Tiyatronun kültürlerin kaynaşmasında önemli bir fonksiyonu olduğunu belirten, Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, yaptıkları etkinliklerden dolayı aldıkları ödüllerin bunun bir kanıtı olduğunu belirterek, tiyatro gibi sanat etkinliklerine sahip çıkılması gerektiğini ifade ederken, destek olan sponsorlara da teşekkür etti.
Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici de Tiyatro Frankfurt’un sanatsal etkinliklerini yakından takip ettiğini dile getirerek, "Birçok sanatçıyla vatandaşlarımızı buluşturduğu gibi Frankfurt gibi 180 milletten insanın yaşadığı bir şehirde Türkçe sanat yapmaları bizleri gururlandırdı" dedi. Ekici, Türk vatandaşlarını bu festivali fırsat bilerek Türkçe tiyatro izlemeye davet etti.
27-31 Mayıs tarihlerin arasında Frankfurt, Langen ve Rüsselsheim kentlerinde gerçekleştirilecek Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, Hamlet’le başlayacak. Festival, Cibali Karakolu, Yaşamak Denilen Bu Zahmetli İş, Sırça Hayvan Koleksiyonu ve Piti Çocuk tiyatrosu ile sona erecek. Festival boyunca çeşitli paneller ve sergiler de açılacak.