GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, “Kanserle Savaş Haftası” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu’nun 1956 yılında önerisiyle nisan ayının ilk haftasının, kanser konusunda farkındalığı artırmak amacıyla “Kanserle Mücadele Haftası” olarak kabul edildiğini anımsattı.

Gelişen teknoloji sayesinde, çağın en ölümcül hastalıklarından biri olan kanserin tanı ve tedavisinde ilerlemeler kaydedilse de kanserin dünyada ve Türkiye’de hala can almaya devam ettiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

“Bu sebeple, vatandaşlarımızın kanser konusunda bilinçli olması, şüphelendiğinde hemen doktora başvurması ve erken tanı konulması hastalığın tedavisinde büyük önem arz etmekte. Kanserin yaşam alışkanlıkları ve kötü beslenmeyle doğrudan ilişkili olduğu da unutulmamalıdır. Dengeli beslenerek, spor yaparak ve alkol ile sigaradan uzak durarak kansere sebep etkenlerden kaçınmak, kanserli hücreler hiç oluşmadan tedbir almak oldukça önemlidir. Bu düşüncelerle, Kanserle Savaş Haftası’nın vatandaşlarımızın kanser konusunda bilinçlenmesine vesile olmasını temenni ediyor, kanserle mücadelede emek harcayan herkese başarılar diliyor, kanser hastalarımıza acil şifalar diliyorum."