Mezopotamya Astronomi Derneği (MAD), yeni müfredat sistemine ayak uydurmaya çalışan ortaokul öğrencilerine astronomi eğitimi ve gözlem etkinliklerine devam ediyor.

Batman Gültepe Ortaokulu Öğretmenlerinden Özbay Çağırtekin’in organizasyonu, MAD’ın işbirliği ile “Astronomi Eğitimi ve Güneş Gözlemi” etkinliği düzenlendi. MAD’ın gönüllü eğitmenlerinden Astronom Hasan Çetres’in katılımıyla, okulda sınıf sınıf verilen eğitim ve okulun bahçesinde güneş filtreli teleskop ile güneş gözlemi yapıldı. Verilen eğitim içeriğinde temel astronomi konuları yer alırken, öğrencilerin fen ve teknoloji kitaplarında yer alan astronomi konularına paralel olarak eğitim verildi.

MAD Yönetim Kurulu Başkanı Astronom Mahmut Tekeş, “Önceki yıllar da ortaokulların fen ve teknoloji kitaplarında yer alan astronomi konuları, kitabın son konusuydu ve pek işlenmiyordu. Yeni müfredat sisteminde Fen ve Teknoloji kitaplarını açtıklarında ilk konu astronomidir. Bu yeni sistem ile yeni tanışanlar ortaokullarda 5. sınıf öğrencileridir. O nedenle bu yıl ki yeni eğitim ve öğretim yılının başında gelen davetlerin geneli 5. sınıfları oluyor. Bizler de elimizden geldiğin ve imkanlarımız el verdikçe Türkiye’nin bir çok ilinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.