Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü Vekili Av. Nuri Arslan imzalı yapılan açıklamada, “Son günlerde gerek yerel/ulusal basında, gerekse sosyal medyada Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü ile ilgili herhangi bir bilgi belgeye dayanmaksızın ‘dedikodu’ mahiyetinde bir takım usulsüzlük iddiaları yer almıştır. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Servisi’nde gerçekleştirilen bir ameliyatla ilgili hasta yakınının Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapmış oluğu başvuru sonucunda üniversitemiz tarafından yapılan incelemede hastanın ameliyatında bulunmayan ancak ameliyat notunda ameliyatı yapan doktor olarak ismi geçen Prof. Dr. Kenan Erzurumlu hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Soruşturmacı tarafından 06 Mayıs 2015 tarihinde Prof. Dr. Kenan Erzurumlu’nun ifadesine başvurulmuş, aynı gün saat 14.45 sıralarında Prof. Dr. Kenan Erzurumlu tarafından soruşturmacı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Kaplan’ın makam odasına gelinerek tehdit ve hakarette bulunulmuştur. Konuyla ilgili tutanak düzenlenmiş olup, Prof. Dr. Süleyman Kaplan tarafından ‘tehdit ve hakaret’ iddiasıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na 08 Mayıs 2015 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

AKAN, ERZURUMLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

“Prof. Dr. Kenan Erzurumlu adına açılmış facebook hesabından 06 Mayıs 2015 tarihinde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın 2014 yılında gerçekleştirdiği umre ibadeti sırasında ibadete özgü kıyafetle çekilmiş fotoğrafı üst kısmında ‘ister inanının ister inanmayın resimde görülen kişi bizim üniversitenin rektörü. 35 bin kişinin idarecisi…’ şeklinde açıklama yapılarak yayınlanmıştır” bilgisine yer verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Prof. Dr. Hüseyin Akan vekili tarafından Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne ‘özel hayatın gizliliği’ kapsamında, kişilik haklarını ihlal edici paylaşıma erişimin engellenmesi talebiyle başvuru yapılmış, mahkemece talep haklı bulunarak ihlalin gerçekleştiği bölümü ile sınırlı olmak üzere içeriğe engelleme kararı verilmiştir. Yine Prof. Dr. Kenan Erzurumlu’nun facebook adresine atıfta bulunarak yayın yapan internet gazetesi hakkında aynı işlem gerçekleştirilmiş, mahkemece ‘yayın içeriği nedeniyle ilgilinin haklarının ihlal edildiği sonuç ve kanaatine varılarak’ erişime engelleme kararı verilmiştir. Ayrıca ’özel hayatın gizliliği ve kişilik haklarını ihlal edici paylaşım’ nedeniyle Prof. Dr. Kenan Erzurumlu hakkında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan vekili tarafından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş olup, hukuki süreç devam etmektedir.”

"KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM"

Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü gerçekleştirdiği tüm idari eylem ve işlemlerinde adil, şeffaf, sorumlu ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimsemiştir. Bu kapsamda Üniversite Rektörlüğü’ne doğrudan ya da dolaylı olarak intikal eden her türlü yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları titizlikle incelenmiş ve sonucuna göre gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gerçekleştirilen ihale işlemleri üniversitemiz web sayfasından ilan edilmekte, bağlı işlemler herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak açıklıkta yapılmaktadır. Üniversite tarafından gerçekleştirilen ihaleler birer idari işlem olup, olağan kontrollerin dışında Sayıştay, Maliye Bakanlığı, Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu Başkanlığı ve Yargı denetimine her zaman açıktır. Yerel basında ve sosyal medyada yer alan yolsuzluk iddiasıyla ilgili üniversitemiz bünyesinde öncesinde gerekli incelemeler başlatılmış, ihale mevzuatına aykırı bir husus olmadığı yetkililerce rapor edilmiştir. Yolsuzluk, usulsüzlük iddiasında olanların başvurması gereken yer basılı veya sosyal medya değil Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’dır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi 40 yıllık geçmişiyle Samsun’un köklü kuruluşlarındandır. Şehirle bütünleşmiş eğitim, bilimsel araştırma ve uluslararasılaşmada adeta bir marka değer olmuştur. Samsun’un gözbebeği olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’nün bu tür kısır çekişmelere maruz kalması enerjisini bilime harcaması gereken bilim insanları için kabul edilemez bir durumdur.”