Samsun’da 29 Mayıs Cuma günü uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için bugün Çanakkale Devlet Hastanesi bahçesinde Çanakkale Tabip Odası (ÇTO) ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.
Türk Tabipler Birliği (TTB), Op. Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesi üzerine bir açıklama yaparak, Türkiye genelinde iş bırakacaklarını açıklamıştı. TTB’nin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, 1 Haziran Pazartesi (bugün) tüm sağlık kurumlarında acil hizmet dışında hizmet verilmeyeceği, hastane binalarına girmeyecekleri açıklamıştı. ÇTO ve SES çalışanları da hain bir saldırı sonucu katledilen Op. Dr. Kamil Furtun için basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasına Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Çanakkale SES Başkanı Yusuf Yıldırım, ÇTO Başkanı Hülya Görgün, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademisyenleri, Tıp Fakültesi öğrencileri ile doktorlar katıldı.
Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun için Devlet Hastanesi bahçesinde saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından ÇTO ve SES adına Yusuf Yıldırım basın açıklaması yaptı. Yusuf Yıldırım yaptığı açıklamada, “İstifa etmek bir erdemdir. Biz tüm Türkiye’deki bu çarpık sağlık sistemini gören dürüst, erdemli idarecileri topyekun istifaya davet ediyoruz. Tüm sağlık emekçileri bir olmaya, birlik olmaya davet ediyoruz. Katledilen arkadaşımız Dr. Kamil Furtun’un ailesinin acısı, acımızdır” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle İl Sağlık Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti. Grup, yanlarında getirdiği siyah çelengi Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nün önüne bıraktı. Eylem olaysız şekilde sona erdi.