Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Şubesi tarafından okul müdürlerine uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda seminer verildi.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda gerçekleştirilen seminere, okul müdürleri katıldı. Seminerde okul müdürlerine uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla ilgili eğitim verildi.

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele etmede okul müdürlerinin etkin rol oynamalarının önemine değinen Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı,"Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapacağımız çalışmalarla insanların negatif davranışlarını pozitife çevirmek, onları kötü alışkanlıklardan korumak ve önleyici tedbirler almak İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en önemli misyonlarımızdan birisidir" dedi.

Okullarda rehber öğretmenlerin uyuşturucu ve madde konusunda dezavantajlı öğrencileri tespit ve analiz etmesi gerektiğine değinen Yazıcı, bu konuda veliler ile işbirliği içerisinde olmanın önemine vurgu yaptı. Yazıcı, dezavantajlı çocukları yetenekleri doğrultusunda hedeflerine ulaştırmak ve yaşamlarını mutlu bir şekilde sürdürmek için mücadele edeceklerini de söyledi.