Aydın Eczacı Odası tarafından 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kültür ve Sanat Gecesi” renkli geçti.
Sağlık alanındaki maharetleri ile bilinen eczacılar gecede kültür ve sanat alanındaki maharetlerini de sergiledi. Oldukça renkli geçen gecede eczacılar ve davetliler doyasıya eğlendi.
Aydın Eczacı Odası öncülüğünde 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Kültür ve Sanat Gecesi’ Şükran Güngör Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Eczacıların yoğun ilgi gösterdiği gecede eczacılık camiasındaki kişilerden oluşan Aydın Eczacı Odası Türk Sanat Müziği Korosu, Aydın Eczacı Odası Modern Dans Topluluğu ve "Edak Ateşi" grubunun Zeybek gösterisi izleyenleri adeta büyüledi. Değişik yörelerden Halk Oyunları ile oluşturulan kareografilerle hazırlanan programların sahnelendiği gecede Eczacılar adeta sağlık alanındaki maharetlerinin yanında kültür ve sanat alanındaki maharetlerini de sergiledi.
Halka açık ve ücretsiz olan gece yoğun ilgi görürken, daha önceki yıllarda profesyonel sanatçı ve tiyatro toplulukları ile düzenlenen ‘Kültür ve Sanat Gecesi’ ilk defa eczacılık camiasından ve amatör kişilerin hazırladıkları programla icra edildi.
Her geçen gün daha da zorlaşan ve sorunları artan Eczacılık esleğini icra eden meslektaşlarının büyük bir özveri ile mesleklerini sürdürdüğünü belirten Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, “Bu yıl ki Kültür ve Sanat Gecemizi bizzat kendi meslektaşlarımızla hazırladık. Tüm gösteriler gerçekten daha ilgi çekici oldu. Daha samimi daha heyecanlı bir gece yaşadık. Bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepimiz emek verdik, hepimiz çok keyif aldık. Seyirciden aldığımız bu beğeni önümüzdeki yıllarda daha güzel programlar hazırlayarak onlarla buluşma yönünde bizi hem cesaretlendiriyor, hem de teşvik ediyor” dedi.