KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyelerinin, Paris’teki terör saldırısından tüm İslam aleminin sorumlu tutulduğu gerekçesiyle düzenlediği eylemde Charlie Hebdo dergisi ve Cumhuriyet gazetesi ateşe verildi.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde gerçekleştirilen eylemde Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyesi bir grup, Fransa’da 7 Ocak günü Charlie Hebdo dergisine gerçekleştirilen terör saldırısı dolayısıyla bütün İslam aleminin sorumlu tutulmak istenmesini protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Sabri Yalım Parkı’nda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı Recep Bilal Şengün, “Son Paris saldırısını camiye bırakılan çocuk gibi kucağımızda bulduk. İşin rahatsız edici tarafı, kendi kendilerine karar veren birkaç kişinin yaptığı eylemi bütün İslam aleminin sırtında hissediyor olmasıdır. Şiddet Avrupa’da yaşayan ve günden güne gelişen Müslümanları ve İslami müesseseleri zora sokmaktadır. Elbette İslam’ın kutsallarına ve muazzez Peygamberimize yapılan çirkin yakıştırmalar canımızı yakıyor. İncitiyor. İnsanca olan bir eleştiri ile hakaret arasındaki ince çizgi onlar için özgürlük meselesidir. Hz. İsa, Hz. Meryem veya Hz. Musa’ya yapılacak bir hakaretin bizi de derinden inciteceği anlaşılmalıdır. Bizi incitse de dengesizlikler şiddeti hiçbir zaman çağrıştırmamalıdır. Şiddete davet etmemelidir. Çünkü şiddet dünyayı medeniyetler çatışması alanı olarak ilan eden müneccimlerin kapkara falını doğrulamak anlamını taşımaktadır” dedi.
Basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri Cumhuriyet gazetesi ve Charlie Hebdo dergisinin kopyalarını parkın ortasında toplayan grup tüm dergi ve gazeteleri ateşe verdi. Daha sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.