Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen "Şehitler Diyarı Çanakkale" etkinliği büyük ilgi gördü.
Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı İhsan Gençay, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kültür A.Ş. Sabri Akın, yaptığı açış konuşmasında, dönem dönem kültürel etkinliklere imza attıklarını belirterek, bugünde Türkiye tarihinde önemli bir yere sahip Çanakkale Destanını konu alan tiyatro ve müzik dinletisi ile Malatyalılarla buluştuklarını söyledi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ise, Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıl dönümününde böyle bir etkinlik düzenleyen Kültür A.Ş.’ye teşekkür ederek, “Çanakkale, millet olarak gururla yad edeceği ve gururlanacağımız bir kahramanlık destanıdır. 1071’den bu yana bu coğrafyada anlatacağımız, hatırlayacağımız çok önemli bir tarihsel mirasımız var" dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından sanatçı İsmail Coşkun Çanakkale türküleri ile konukları o döneme götürürken “Dolunayda Akşam Tiyatro Grubu’ tarafından da “Şehitler Diyarı Çanakkale" isimli oyun büyük ilgi ile izlendi. Zaman zaman izleyenlerin duygulandığı oyun sonrası ise ilahi sanatçısı Mustafa Yılmaz, gönülleri mest etti.
Yoğun bir ilginin olduğu etkinlik sonunda konuklar uzun süre oyuncuları ayakta alkışladı.