Mamak Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi.
Her gün iki farklı mahallede iftar sofraları kuran Mamak Belediyesi, Ramazan ayında şehit yakınları ve gazileri de unutmadı. Abidinpaşa Lale Restaurant’ta gerçekleşen iftar yemeğine, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Ak Parti Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, din görevlileri, STK temsilcileri, emniyet ve eğitim camiası katıldı.
Şehit aileleri ve gaziler ile bir araya gelmenin gurur verici olduğunu kaydeden Akgül, “Şehitlik ve gazilik Allah katında en yüce makamlardan biridir. Şehit ve gazilerimize minnettarız. Bugün bu ülkede huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, bunu onlara borçluyuz. Sizlerin emekleri sayesinde bu ülkede birlik beraberlikten söz etmek mümkün. Bu vesile ile bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum” dedi.
Ramazanın en belirgin özelliğinin paylaşma ve yardımlaşma olduğunun altını çizen Akgül, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da her akşam mahalle iftarlarında olmayı, vatandaşlarla kendi mahallelerinde buluşmayı, hasbihal etmeyi, onların sorunlarını dinlemeyi amaçladık. Altı yıldır gerçekleştirdiğimiz mahalle iftarlarımız ile aynı apartmanda, aynı sokakta oturup birbirini yeterince göremeyen insanlar aynı sofrada bir araya geliyor, birlikte iftar ediyor. İnşallah bu etkinlikler Ramazan ayında sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına da vesile olur” diye konuştu.