Kütahya’nın Şaphane ilçesinde, DPÜ Meslek Yüksekokulu için talep edilen ek bina başvurusunun 10 aydır sonuçlanmadığı bildirildi.

İlçe ekonomisi ve ilçe tanıtımı için üniversitenin çok önemli olduğunu vurgulayan Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan. “Şaphane İlçemiz öğrenci dostu sıcak, samimi ve şirin bir ilçedir. Şaphanemizde başta vatandaşlarımızla, esnafımızla, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla öğrencilerimize bir aile ortamı sağlıyoruz. İlçemizde herkes için ekonomik imkanlarda yaşam imkanı mevcut. Öğrenci velilerimiz hiç endişe etmesinler onların evlatları bizim de evlatlarımız, kardeşlerimizdir. Bu bilinçle canla başla onlar daha iyi okusunlar diye tüm Şaphane seferberdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Böyle nezih ve güzel bir ilçeye hizmet ettiğim ve beni bu göreve layık gördükleri için halkıma ayrıca minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışmalarımızda diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla da işbirliği içinde çalışmaktayız” dedi.

Üniversitenin Şaphane için çok önemli bir kurum olduğunu ifade eden Daşhan, “Meslek Yüksekokulumuzun daha iyi fiziki imkan ve ilave kapasiteye kavuşması için bu yıl Ocak ayında ek bina talebinde bulunulduğunu ve ilgili talebin Maliye Bakanlığında değerlendirme aşamasında olduğunu biliyoruz. Ayrıca bugüne kadar desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, bu taleple ilgili de ellerini taşın altına koymaktan çekinmeyeceklerinden emin olduğum başta Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, İl Genel Meclisi Başkanımıza, Sayın Rektörümüze ve Siyasi Partilerimizin Değerli İl Başkanlarına ve Şaphane İlçe teşkilatlarına teşekkür ederek Meslek Yüksek Okulunun ek bina talebinin, Şaphane için siyaset üstü bir konu olduğunu belirtmek isterim. Şaphane’ de yaşayan tüm vatandaşlarımız dört gözle bu konuda hayırlı haberler beklemektedir’’ diye konuştu.

Başkan Daşhan, ’’Meslek Yüksekoullarının bu yıl Türkiye genelinde öğrenci sayıları azalmıştır, ancak Şaphane Meslek Yüksek Okulumuzda mevcut sayımız yeni açılan bölümle korunmuştur. Bu yıl yeni açılan bölüm için desteklerinden dolayı Başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören Bey olmak üzere, Üniversite Üst Yönetimine teşekkür ederim’’ifadelerini kullandı. (YD - EFE)