Bitlis’in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, başarılı ve örnek çalışmalar yapan imamları “Başarı Belgesi” ile taltif etti.
Kaymakam Tekbıyıkoğlu, köy ve mahalle ziyaretlerinde yaptığı gözlem ve denetimlerde başarılı çalışmalar yürüten Soğanlı Köyü Cami İmam Hatibi Yüksel Uludağ ve İkikubbe Camii İmam Hatibi Ferhat Avcı’ya başarı belgesi verdi. Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu ile birlikte başarılı imamları makamında kabul eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu, yaptıkları güzel ve örnek çalışmalarından dolayı imamları tebrik ederek, “Bilindiği üzere devlet memurlarının hem haklarını hem hükümlülüklerini düzenleyen ana kanun 657 Devlet Memurları Kanunu’dur. Bunların 122’inci maddesinde ise Başarı Belgesi ile ilgili bir hüküm düzenlenmiş. Bu maddede; ‘gayretleriyle kamu yararına sebep olan benzerlerine muadillerine göre başarı gösteren, daha ilerde örnek gösteren kimselere amirleri tarafından başarı belgesi takdir edilir’ şeklinde ifade ediliyor. Benimde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince köy ve mahallelerde yaptığım kamu kurum ve kuruluşları denetimlerinde iki camimizin değerli imamını hem vatandaşlarla olan beşeri münasebetlerinde hem de görev şuurları açısından yaptıkları hizmetler münasebetiyle bu başarı belgesini vermeyi uygun gördüm. Bir memurun alabileceği en iyi ödül amirinin takdiridir. Kendileri bizim takdirimizi aldılar. Gayretlerinde dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.
Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu ise, başarı belgelerinden dolayı Kaymakam Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ederek, bu belgenin hem diğer arkadaşlara emsal olacağını hem de kendilerini daha iyi seviyelere taşıyacağını söyledi.