Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi Yönetimi tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen basın açıklamasına Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Saadettin Dede katıldı. Sendika adına basın açıklamasını Şube Başkanı Mehmet Ali Kara yaptı. Kara açıklamasında, “Cumhuriyetin ilk şehri olduğu vurgusu her fırsatta yetkililerce ifade edilen Zonguldak’ımız pek çok alanda ne yazık ki gerek uygulamaların yanlışlığı, gerekse yöneticilerin keyfi uygulamaları ile Türkiye ortalamasının altında bir hizmet anlayışını insanlara reva görmektedir” dedi.
“İMKANLAR DAHA İYİ”
Zonguldak’ta. 2. Ve 3. Basamak eğitim ve araştırma hastanesinin olduğunu hatırlatan Kara, “Özellikle sağlık hizmeti sunumu açısından en başarılı illerden birisi olması gereken şehrimiz bu alanda yanlış uygulamalarla gerekli performansı gösterememektedir. Çok az şehre nasip olan 2. Ve 3. Basamak eğitim ve araştırma hastanesine sahip olan şehrimiz yetkilileri üzüntüyle ifade etmeliyim ki atıl bir sağlık sektörünün varlığı için adeta özel gayret sarf etmektedirler. İlimizdeki diğer hastanelerden imkanlarının daha iyi olduğu düşüncesiyle üniversite hastanemize sevki yapılan hastalarımızı başka illere sevk eden kendi iline hizmet veremeyen hastanenin nasıl oluyor da bölgeye hizmet verdiğinin söylenmesi gerçekten anlaşılır bir şey değildir” diye konuştu.
“PERSONELİMİZ ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR”
Personelin, özveriyle çalışarak bölgeye güç katmaya devam ettiğini dile getiren Mehmet Ali Kara, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Eğitim ve araştırma hastanemizin çeşitli sebeplerden ötürü acili de zaman zaman kapanmış veya kapatılmıştır. Bölgemizin sağlık hizmetlerinin sunulmasında büyük olan ve birer kahramanlık ifadesi olan değerlendirilmesi gereken hususlar elbette var. Yetkililerin görmesi veya fark etmesi hatta öğünme vesilesi yapması gereken büyüklük personelin özverisinden kaynaklanmaktadır. Tüm olumsuzluklara rağmen işini hakkıyla yapan personelimiz bölgemize güç katmaya devam etmektedir. Üniversite hastanelerinde artarak devam eden döner sermaye ödemelerindeki yaşanan sıkıntıları ve bu sıkıntılardan kaynaklanan mağduriyetleri dile getirmeye devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarının problemlerini çözme noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Aksi durumda ise gereğini yapacağımızı bütün kamuoyuna ilan ediyoruz.”