Interpres’in hazırladığı ’Haber Karnesi’ sonuçları açıklandı. Karneye göre, 160 devlet ve vakıf üniversitesi içerisinde 24 bin 11 haberle Akdeniz Üniversitesi zirvede yer aldı.
Medya takip ajansı Interpress tarafından üniversitelerin yazılı basında 2014 yılı boyunca çıkan haber sayılarına göre hazırlanan “Haber Karnesi” sonuçları açıklandı. Karneye göre Akdeniz Üniversitesi’nin, 2014 yılında yılın en çok konuşulan üniversitesi olduğu belirlendi. Aynı araştırmada sayfalarda ismi yer alan 160’ı aşkın devlet ve vakıf üniversitesi hakkında toplam 457 bin 922 haberin yayınlandığı tespit edilirken, çıkan bu haber sayısının bir önceki yıla göre yüzde 7,5 arttığı tespit edildi. Yayınlanan haber sayısına göre oluşan listede, bu yıl ilk 35 sıra içinde önceki yıllarda olduğu gibi vakıf üniversitesinin yer almadığı da vurgulandı.
Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile derginin tek tek incelendiği araştırma sonuçlarına göre; 2014 yılında devlet üniversiteleri içinde Akdeniz Üniversitesi 24 bin 11 adet haberle birinci sırayı alırken, Çukurova Üniversitesi, 18 bin 366 haberle ikinci, İstanbul Üniversitesi de, 17 bin 925 haberle üçüncü sırayı aldığı saptandı. İlk on beş sırasında yer alan diğer üniversitelerin ise Selçuk, Ege, Anadolu, ODTÜ, Ankara, İ.T.Ü, Sakarya, Uludağ, Erciyes, Kocaeli, Gaziantep ve Hacettepe Üniversiteleri olduğu ifade edildi.
Interpress’in üniversitelerin 2014 yılı haberlerini mercek altına aldığı aynı araştırmada, ülke geneline yayılmış elliyi aşkın vakıf üniversitesi içinde 4 bin 878 haberle ilk sırada Yaşar Üniversitesi’nin yer aldığı tespit edildi. Bilkent Üniversitesi, 4 bin 663 haberle ikinci olurken, İstanbul Bilgi Üniversitesi de çıkan 4 bin 184 haberle üçüncü sırada yer aldı. Vakıf üniversiteleri içinde ilk on beş sırayı oluşturan diğer üniversitelerin ise; İzmir Ekonomi, Gediz, Sabancı, Zirve, Bahçeşehir, İzmir Üniversitesi, Başkent, Koç, TOBB Ekonomi, İstanbul Aydın, Yeditepe ve Melikşah Üniversiteleri olduğu belirlendi.