Türkiye’nin tanınmış göz hastalıkları hocalarından Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, Kayseri’den AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden istifa etti.
Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Kayseri Yozgatlılar Dernek Başkanı da olan Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.
Göz hastalıkları öğretim üyeliği boyunca bu güne kadar ortaya koyduğu ulusal ve uluslararası başarılarla adından söz ettiren Prof. Dr. Erkılıç, yaklaşık 34 yıldır yaşadığı, öğretim hayatının tüm basamaklarını sürdürdüğü Kayseri’ye milletvekili olarak hizmet etmek için siyaset yarışında yer alacak. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1983 yılında mezun olan ve aynı fakültede 1990 yılında göz hastalıkları uzmanı olan Erkılıç, 1997’de doçent, 2003 yılında ise profesör unvanını aldı. Aynı üniversitede uzun yıllar başhekim yardımcılığı ve göz hastalıkları anabilimdalı başkanlığı da yapan Prof. Dr. Erkılıç, çok sayıda doktor ve göz hastalıkları uzmanı yetiştirdi.